Krabi a la Kung Pao jsou jídlo, které zve k zasednutí ke stolu.
Krabi a la Kung Pao jsou čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
250 g čerstvých krabů, půl kávové lžičky sušené pálivé papriky, špetka cukru, špetka zázvoru, 1 polévková lžíce vína a sójové omáčky, půl šálku vývaru, 1 polévková lžíce nakrájené cibulky, trochu glutasolu (vegety), 1 kávová lžička oleje, 2 polévkové lžíce vyloupaných burských oříšků, olej
Příprava:
Spařené kraby zbavte krunýře a každého rozdělte na čtyři kusy. Vložte je do rozpáleného oleje a opékejte pět minut, poté nechte okapat. Na jiné pánvi opečte za stálého míchání na dvou polévkových lžících oleje burské oříšky. Smíchejte všechny přísady, dejte je na pánev, vmíchejte opečené maso a zahustěte vývarem, ve kterém jste rozšlehali škrobovou moučku. Zamíchejte a povařte. Než budete servírovat, přidejte opražené oříšky.
Další jídla:
Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.
Smažená kantonská rýže kterou nejprve opláchneme pod tekoucí vodou.
Banánový flip na pití.
Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....
Jehněčí na zelenině dochutíme sójovou omáčkou.
Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Pekingská kachna podle tradičního receptu.
Ryba na čínský způsob kterou pokapeme sojovou omáčkou...