Krabí kostičky s bambusem jsou jídlo, které zve k zasednutí ke stolu.

Krabí kostičky s bambusem

Krabí kostičky s bambusem jsou čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

800 g krabího masa (očištěné, nakrájené na kostičky), 2 bílky, 2 lžíce Solamylu, 1 lžička vody, 5 lžic oleje, sůl dle chuti, 200 g bambusových výhonků (nakrájených na plátky), 1 pórek (nakrájený na kolečka), 200 ml hovězího vývaru, 3 lžíce červeného vína, 1 lžička Glutasolu, 1 lžička Solamylu na zahuštění

Příprava:

Nakrájené krabí maso smícháme s rozšlehaným bílkem, Solamylem, solí a dobře promícháme. Na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova, vyjmeme a necháme okapat. Na zbylý olej přidáme bambusové výhonky, pórek, víno, Glutasol, zalijeme vývarem a dusíme 1-2 minuty. Nakonec přidáme krabí maso, zahustíme Solamylem rozmíchaným s vodou a ještě krátce povaříme. Dle chuti osolíme. Podáváme s rýží.

Další jídla:

Banánový flip na pití.

Pekingská kachna podle tradičního receptu.

Jehněčí na zelenině dochutíme sójovou omáčkou.

Ryba na čínský způsob kterou pokapeme sojovou omáčkou...

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Smažená kantonská rýže kterou nejprve opláchneme pod tekoucí vodou.

Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....

Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Kantonské kuře


Yin.cz © 2007