Krabi s čajovými lístky jsou jídlo, které zve k zasednutí ke stolu.

Krabi s čajovými lístky

Krabi s čajovými lístky jsou čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

300 g krabího masa, 1 kávová lžička suchých lístků zeleného čaje, 1 polévková lžíce škrobové moučky, 1 žloutek, špetka soli, 1 rozkrájená cibule, 2 polévkové lžíce vína, špetka glutasolu, olej

Příprava:

Čajové lístky spařte horkou vodou a přes cedník přeceďte. Krabí maso obalte ve směsi žloutku, glutasolu (vegety), soli a škrobové moučky. Osmažte v rozpáleném oleji a dbejte, aby se kousky neslepily. Na pánev jen vytřenou olejem dejte dobře okapané čajové lístky, opékejte a přidejte osmažené krabí maso. Nalijte víno, přidejte mladou cibulku, zamíchejte nad ohněm a podávejte.

Další jídla:

Jehněčí na zelenině dochutíme sójovou omáčkou.

Ryba na čínský způsob kterou pokapeme sojovou omáčkou...

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Smažená kantonská rýže kterou nejprve opláchneme pod tekoucí vodou.

Banánový flip na pití.

Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....

Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Pekingská kachna podle tradičního receptu.

Kantonské kuře


Yin.cz © 2007