Krevetové toasty se sezamem je jídlo, které zve k zasednutí ke stolu.

Krevetové toasty se sezamem

Krevetové toasty se sezamem je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

250 g vyloupaných syrových krevet, 30 g sádla, 1 rozšlehaný bílek, 1 lžička jemně nasekaných jarních cibulek, půl lžičky nadrobno nakrájeného čerstvého zázvoru, 1 lžíce vína, 1 lžička kukuřičného škrobu, 2 lžičky vody, 140 g sezamu, 6 kousků toastového chleba (bez kůrek), arašídový olej, sůl, pepř

Příprava:

Krevety a sádlo nakrájíme nadrobno, smícháme a vložíme do misky. Vmícháme bílek, jarní cibulky, zázvor a víno. Kukuřičný škrob rozpustíme ve vodě a vmícháme do krevet. Podle chuti osolíme a opepříme. Krevetovou směsí rovnoměrně potřeme krajíčky toastového chleba. Sezamová semínka nasypeme rovnoměrně na talíř a namazané krajíčky do nich mírně přitlačíme. V předehřáté pánvi wok rozehřejeme vysokou vrstvu arašídového oleje a postupně v ní opečeme toasty namazanou stranou dolů dozlatova. Toasty nakrájíme na proužky a ihned podáváme.

Další jídla:

Smažená kantonská rýže kterou nejprve opláchneme pod tekoucí vodou.

Banánový flip na pití.

Pekingská kachna podle tradičního receptu.

Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Jehněčí na zelenině dochutíme sójovou omáčkou.

Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....

Kantonské kuře


Yin.cz © 2007