Krůtí kostky po čínsku zvou k zasednutí ke stolu.
Krůtí kostky po čínsku jsou čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
800 g masa z krůtích prsou (nakrájené na kostky), 1 bílek, 2 lžíce solamylu, 2 zelené papriky (omyté, zbavené jadérek, nakrájené na kostičky), 4 lžíce oleje, 2 stroužky česneku (utřeného), 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce červeného vína, 1 lžička cukru, 250 ml vývaru (může být z kostky), sůl dle chuti, tabasco nebo chilli dle chuti
Příprava:
Maso omyjeme a nakrájíme. Bílek rozšleháme, smícháme s vínem, solamylem, vložíme nakrájené maso, důkladně promícháme a necháme 1-2 hodiny marinovat. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme maso a prudce opečeme, vyjmeme a odložíme na teplé místo. Na zbylý olej vložíme nakrájené papriky, česnek, sójovou omáčku, cukr, tabasco a dusíme doměkka. Zeleninu zalijeme vývarem a ještě povaříme. Nakonec vmícháme maso, dle chuti osolíme a prohřejeme. Podáváme s rýží.
Další jídla:
Pekingská kachna podle tradičního receptu.
Jehněčí na zelenině dochutíme sójovou omáčkou.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.
Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....
Smažená kantonská rýže kterou nejprve opláchneme pod tekoucí vodou.
Banánový flip na pití.
Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.
Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.