Krůtí kostky po čínsku zvou k zasednutí ke stolu.

Krůtí kostky po čínsku

Krůtí kostky po čínsku jsou čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

800 g masa z krůtích prsou (nakrájené na kostky), 1 bílek, 2 lžíce solamylu, 2 zelené papriky (omyté, zbavené jadérek, nakrájené na kostičky), 4 lžíce oleje, 2 stroužky česneku (utřeného), 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce červeného vína, 1 lžička cukru, 250 ml vývaru (může být z kostky), sůl dle chuti, tabasco nebo chilli dle chuti

Příprava:

Maso omyjeme a nakrájíme. Bílek rozšleháme, smícháme s vínem, solamylem, vložíme nakrájené maso, důkladně promícháme a necháme 1-2 hodiny marinovat. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme maso a prudce opečeme, vyjmeme a odložíme na teplé místo. Na zbylý olej vložíme nakrájené papriky, česnek, sójovou omáčku, cukr, tabasco a dusíme doměkka. Zeleninu zalijeme vývarem a ještě povaříme. Nakonec vmícháme maso, dle chuti osolíme a prohřejeme. Podáváme s rýží.

Další jídla:

Pekingská kachna podle tradičního receptu.

Jehněčí na zelenině dochutíme sójovou omáčkou.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.

Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....

Smažená kantonská rýže kterou nejprve opláchneme pod tekoucí vodou.

Banánový flip na pití.

Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Kantonské kuře


Yin.cz © 2007