Kuře ala Jang Kuej-fej přináší do kuchyně inspiraci.
Kuře ala Jang Kuej-fej je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
350 g kuřecího masa z horní strany křídel, 1 kávová lžička mletého cukru, 1 kávová lžička sójové omáčky, 2 vrchovaté polévkové lžíce nakrájených bambusových výhonků, 1 polévková lžíce sušených hub, půl šálku vína
Zálivka: 1 kávová lžička sójové mouky, 1 polévková lžíce vody, 1 celá cibule, špetka mletého zázvoru, půl šálku vývaru, vepřové sádlo
Příprava:
Nejdříve spaříme maso vařící vodou. Do hluboké pánve dáme dvě polévkové lžíce vepřového sádla a cukr. Když začne cukr karamelizovat, přidáme nakrájené kuřecí maso a trochu opečeme. Potom přidáme sójovou omáčku, nepokrájenou cibuli, zázvor a polévkový vývar. Na mírném ohni povaříme 15 minut, potom vyndáme cibuli a nalijeme víno, přidáme předem ve vodě uvařené houby a bambusové výhonky pokrájené na kostičky. Znovu povaříme, nakonec přidáme zálivku a mícháme, dokud toto aromatické jídlo nezhoustne.
Další jídla:
Jehněčí na zelenině dochutíme sójovou omáčkou.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.
Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.
Banánový flip na pití.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Pekingská kachna podle tradičního receptu.
Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....
Smažená kantonská rýže kterou nejprve opláchneme pod tekoucí vodou.
Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.