Kuře ala Jang Kuej-fej přináší do kuchyně inspiraci.

Kuře ala Jang Kuej-fej

Kuře ala Jang Kuej-fej je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

350 g kuřecího masa z horní strany křídel, 1 kávová lžička mletého cukru, 1 kávová lžička sójové omáčky, 2 vrchovaté polévkové lžíce nakrájených bambusových výhonků, 1 polévková lžíce sušených hub, půl šálku vína
Zálivka: 1 kávová lžička sójové mouky, 1 polévková lžíce vody, 1 celá cibule, špetka mletého zázvoru, půl šálku vývaru, vepřové sádlo

Příprava:

Nejdříve spaříme maso vařící vodou. Do hluboké pánve dáme dvě polévkové lžíce vepřového sádla a cukr. Když začne cukr karamelizovat, přidáme nakrájené kuřecí maso a trochu opečeme. Potom přidáme sójovou omáčku, nepokrájenou cibuli, zázvor a polévkový vývar. Na mírném ohni povaříme 15 minut, potom vyndáme cibuli a nalijeme víno, přidáme předem ve vodě uvařené houby a bambusové výhonky pokrájené na kostičky. Znovu povaříme, nakonec přidáme zálivku a mícháme, dokud toto aromatické jídlo nezhoustne.

Další jídla:

Jehněčí na zelenině dochutíme sójovou omáčkou.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Banánový flip na pití.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Pekingská kachna podle tradičního receptu.

Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....

Smažená kantonská rýže kterou nejprve opláchneme pod tekoucí vodou.

Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.

Kantonské kuře


Yin.cz © 2007