Kuře ala Lin přináší do kuchyně inspiraci.

Kuře ala Lin

Kuře ala Lin je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

1 mladé kuře
Marináda: 4 kousky zázvoru, 2 polévkové lžíce sójové omáčky, 1 polévková lžíce vína, půl kávové lžičky cukru
Omáčka na namáčení opečeného kuřete pro 1 osobu: 1 kávová lžička paprikové pasty, 2 polévkové lžíce sójové omáčky, utřený stroužek česneku se solí, olej

Příprava:

Očištěné a vykuchané kuře rozpůlíme a potřeme marinádou nejméně dvě hodiny před pečením. Poté poloviny kuřete opečeme na rozehřátém oleji dozlatova. Připravenou omáčku má každý na své misce. Kuře se podává na stůl celé. Každý si hůlkami uloupne svůj kousek masa a smočí jej v omáčce.

Další jídla:

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.

Jehněčí na zelenině dochutíme sójovou omáčkou.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Banánový flip na pití.

Pekingská kachna podle tradičního receptu.

Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....

Smažená kantonská rýže kterou nejprve opláchneme pod tekoucí vodou.

Kantonské kuře


Yin.cz © 2007