Kuřecí pekingská směs přináší do kuchyně inspiraci.

Kuřecí pekingská směs

Kuřecí pekingská směs je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

3 polévkové lžíce nakrájeného masa z kuřecích prsíček, 3 polévkové lžíce nakrájeného vepřového masa z hřbetu, 1 žloutek, 1 stroužek česneku, 1 cibulka, 1 kávová lžička soli, 1 polévková lžíce sladkého bílého vína, 1 polévková lžíce škrobové mouky, 1 kávová lžička octa

Příprava:

Kuřecí i vepřové maso nakrájíme na malé kostky. Do šálku namícháme nakrájenou cibulku, nakrájený česnek, sůl, víno, škrobovou mouku a ocet. Kostky masa promícháme ve žloutku, rozmíchaném se škrobovou moučkou. Na rozpálený olej vložíme maso a udržujeme kostky od sebe. Asi po jedné minutě přidejte obsah šálku a všechno dále opékejte. Zvětšíte ještě oheň, jednou dvakrát potřesete pánví, aby se obsah promíchal, a jídlo je hotovo.

Další jídla:

Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.

Banánový flip na pití.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.

Cloisonné je drátkový email.

Pekingská kachna podle tradičního receptu.

Kuře pěti vůní posypete pažitkou.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Kantonské kuře přelijeme omáčkou.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....


Yin.cz © 2007