Pikantní polévka s krabím masem přináší do kuchyně inspiraci.
Pikantní polévka s krabím masem je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
1 litr kuřecího vývaru, 200 g bílého krabího masa, 2 oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata, 2,5 cm nadrobno nakrájeného čerstvého zázvoru, 1 malá červená chilli paprička, 2 lžíce vína, 1 lžíce rýžového octa, 3/4 lžičky cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 2 lžíce vody, 2 nakrájené jarní cibulky, sůl, pepř
Příprava:
Kuřecí vývar nalijeme do hrnce. Přidáme rajčata, zázvor, nakrájenou chilli papričku, víno, ocet a cukr. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a polévku zvolna vaříme 10 minut. Kukuřičný škrob smícháme s vodou a vzniklou pastu vmícháme do polévky. Poévku za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme asi 2 minuty do mírného zhoustnutí. Do polévky opatrně vmícháme krabí maso a 2 minuty jej těsně pod bodem varu prohříváme. Na závěr pikantní polévku s krabím masem osolíme, opepříme, rozdělíme do nahřátých misek, ozdobíme proužky jarní cibulky a ihned podáváme.
Další jídla:
Pekingská kachna podle tradičního receptu.
Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.
Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.
Banánový flip na pití.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.
Cloisonné je drátkový email.
Kuře pěti vůní posypete pažitkou.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Kantonské kuře přelijeme omáčkou.
Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....