Pikantní polévka s krabím masem přináší do kuchyně inspiraci.

Pikantní polévka s krabím masem

Pikantní polévka s krabím masem je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

1 litr kuřecího vývaru, 200 g bílého krabího masa, 2 oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata, 2,5 cm nadrobno nakrájeného čerstvého zázvoru, 1 malá červená chilli paprička, 2 lžíce vína, 1 lžíce rýžového octa, 3/4 lžičky cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 2 lžíce vody, 2 nakrájené jarní cibulky, sůl, pepř

Příprava:

Kuřecí vývar nalijeme do hrnce. Přidáme rajčata, zázvor, nakrájenou chilli papričku, víno, ocet a cukr. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a polévku zvolna vaříme 10 minut. Kukuřičný škrob smícháme s vodou a vzniklou pastu vmícháme do polévky. Poévku za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme asi 2 minuty do mírného zhoustnutí. Do polévky opatrně vmícháme krabí maso a 2 minuty jej těsně pod bodem varu prohříváme. Na závěr pikantní polévku s krabím masem osolíme, opepříme, rozdělíme do nahřátých misek, ozdobíme proužky jarní cibulky a ihned podáváme.

Další jídla:

Pekingská kachna podle tradičního receptu.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.

Banánový flip na pití.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.

Cloisonné je drátkový email.

Kuře pěti vůní posypete pažitkou.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Kantonské kuře přelijeme omáčkou.

Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....


Yin.cz © 2007