Plněné houbové taštičky s telecím masem přináší do kuchyně inspiraci.
Plněné houbové taštičky s telecím masem je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
2-3 velké čerstvé houby, 120 g telecího masa z nohy, špetka soli, 250 g sezónní zeleniny (např. špenát, zelená fazolka, mrkev, kedlubny), 1 polévková lžíce vína, sójové omáčky, 1 kávová lžíce soli a cukru, 4 polévkové lžíce škrobové moučky, 1 šálek polévkového vývaru, olej
Příprava:
Oprané a osušené houby nakrájíme na plátky a mleté maso osolíme a smícháme s jednou polévkovou lžící škrobové moučky. Houby nejdříve obalíme v mouce, pak vždycky mezi dva plátky hub dáme trochu masové směsi a sepneme je párátkem. Dáme vařit polévkový vývar se sójovou omáčkou, vínem, cukrem a solí a v této směsi dusíme taštičky nejméně tři minuty pod pokličkou. V jiné nádobě uvaříme ve slané vodě do měkka zeleninu a okapanou ji dáme na dno teplé mísy. Z houbových taštiček vyndáme párátka a klademe je na zeleninu.
Další jídla:
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.
Kantonské kuře přelijeme omáčkou.
Pekingská kachna podle tradičního receptu.
Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.
Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.
Banánový flip na pití.
Cloisonné je drátkový email.
Kuře pěti vůní posypete pažitkou.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....