Čínské sladkokyselé kuře přináší do kuchyně inspiraci.

Čínské sladkokyselé kuře

Čínské sladkokyselé kuře je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

500 g kuřecího masa
250 g kousků ananasu
3 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce kukuřičné mouky
1 zelená paprika
1 červená paprika
1 stonek řapíkatého celeru
1 cibule
sůl
pepř
4 lžíce kečupu
250 g konzervovaných liči
čerstvý nasekaný koriandr
Marináda:
2 lžíce tmavé sójové omáčky
1 lžíce vína
1 lžíce vody

Příprava:

Ve velké míse smícháme sójovou omáčku, víno a odměřené množství vody. Do mísy přidáme k marinádě kousky vykostěného kuřecího masa bez kůže, několikrát je obrátíme, přikryjeme a necháme marinovat cca 30 minut v ledničce. Ananasovou šťávu dolijeme do 250 ml vodou a zamícháme do ní kukuřičnou mouku. Ve woku nebo ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme kousky kuřete a 8-10 minut je zprudka za stálého míchání dozlatova opékáme. Vybereme a necháme okapat na papírovém ubrousku. Do woku nasypeme na sousta nakrájenou červenou a zelenou papriku zbavenou semen, celer nakrájený na kousky, na sousta nakrájenou cibuli a za stálého míchání opékáme 5 minut. Přilijeme směs ananasové šťávy a kukuřičné moučky, kečup, šťávu z liči, 3-5 minut povaříme, až omáčka zhoustne. Do woku vrátíme kuřecí maso, přidáme okapané liči a ananas, vše dobře prohřejeme, osolíme a opepříme. Zdobíme najemno nasekaným koriandrem.

Další jídla:

Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.

Kuřecí kung pao, jako přílohu podáváme rýži.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Čínská hudba je pro Evropany symbolem záhady.

Kuře pěti vůní posypete pažitkou.

Banánový flip na pití.

Wu-tang jsou hory létajících bojovníků, tvoří je 72 vrcholů zahalených mraky a mlhou.

Kantonské kuře přelijeme omáčkou.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Plněné papriky s tofu směsí.

Játra po sečuánsku chutnají s rýží jako přílohou.


Yin.cz © 2007