Recept na hovězí maso na kari nezapře inspiraci v cínské kuchyni.

Hovězí maso na kari

Hovězí maso na kari je čínské jídlo uvařené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

400 gramů svíčkové, 1 lžíci máčeného škrobu, 1 vaječný bílek, 3 lžíce sádla, polovinu lžičky soli, 1 cibuli, 1 menší pórek, stroužek česneku, 1 lžičku kari koření, 3 lžíce vývaru, 1 lžíce vína šao-sing, sůl, polovinu lžičky wei-su, 1 lžičku máčeného škrobu na závěrečné zahuštění pokrmu.

Příprava:

Svíčkovou nakrájíme na tenké nudličky, promícháme s vaječným bílkem, solí a máčeným škrobem. V rozpáleném omastku maso rychle mícháme a po chvilce restování přidáme nudličky cibule a pórku. Na prudkém ohni krátce osmahneme, přidáme rozetřený česnek, kari koření a zalijeme vývarem. Ochutíme vínem, wei-su, osolíme a zahustíme promíchaným máčeným škrobem. Dokončíme na mírném ohni a podáváme na zahřáté míse.

Další články a jídla:

Domácí čínská dynastie Ming se během své vlády těšila prosperitě země.

Čínský kalendář tvoří opakující se šedesátileté cykly.

Jehněčí na zelenině dochutíme zakápnutím sojovou omáčkou.

Kuře kung-pao podáváme s uvařenou rýží.

Čínské jídelní hůlky jsou unikátní fenomén, se kterým se setkáme právě při konzumaci jídel.

Hovězí na cibuli nakrájíme na tenké proužky.

Vepřové maso na kari nemá příliš oplývat množstvím šťávy.

S pekingskou kachnou se na menu čínských restaurací tradičně setkáváme.

Játra po sečuánsku u kterých se vyžaduje rychlá příprava bez zbytečných okolků.

Dušené žampiony s bambusem podáváme s rýží.

Kuře s ananasem podáváme doplněné o rýži.


Yin.cz © 2007