Recept na jídlo vepřové maso na kari přináší do kuchyně inspiraci.
Vepřové maso na kari je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
600 g vepřového masa z kýty, 1 lžička máčeného škrobu, 1 vejce, 2 lžíce sádla, sůl, 1 malý pórek, 1 malá cibule, 1 lžička kari koření, 1 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce vývaru, půl lžičky wei-su, několik kapek oleje a špetka cukru
Příprava:
Vepřové maso nakrájíme na kostičky, promícháme s máčeným škrobem, vejcem a solí. Poté maso rychle orestujeme v rozpáleném sádle a přidáme na kostky pokrájený pórek, cibuli a kari koření. Po chvilce míchání zmírníme oheň, zalijeme vývarem, vínem a jídlo ochutíme špetkou cukru, wei-su a soli. Zakápneme několika kapkami oleje. Vepřové maso na kari nemá mít mnoho šťávy.
Další články a jídla:
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Pekingská kachna ozdobená při podávání cibulovými střapci.
Dušené žampiony s bambusem podáváme s rýží.
Maso po sečuánsku podáváme s rýží.
Kantonské nudle ozdobíme nasekanou petrželkou.
Dynastie Ming se těšila prosperitě.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Oolong je částečně fermentovaný čaj podporující trávení.
Gaiwan vznikl v době dynastie Ming.
Kuře s ananasem podáváme s rýží.
Skopové maso podáváme na horké míse.
Játra po sečuánsku u kterých je nutná rychlá příprava.
Kuřecí játra se zeleninou jsou připravena na teflonové pánvi.