Recept na jídlo vepřové maso na kari přináší do kuchyně inspiraci.

Vepřové maso na kari

Vepřové maso na kari je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

600 g vepřového masa z kýty, 1 lžička máčeného škrobu, 1 vejce, 2 lžíce sádla, sůl, 1 malý pórek, 1 malá cibule, 1 lžička kari koření, 1 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce vývaru, půl lžičky wei-su, několik kapek oleje a špetka cukru

Příprava:

Vepřové maso nakrájíme na kostičky, promícháme s máčeným škrobem, vejcem a solí. Poté maso rychle orestujeme v rozpáleném sádle a přidáme na kostky pokrájený pórek, cibuli a kari koření. Po chvilce míchání zmírníme oheň, zalijeme vývarem, vínem a jídlo ochutíme špetkou cukru, wei-su a soli. Zakápneme několika kapkami oleje. Vepřové maso na kari nemá mít mnoho šťávy.

Další články a jídla:

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Pekingská kachna ozdobená při podávání cibulovými střapci.

Dušené žampiony s bambusem podáváme s rýží.

Maso po sečuánsku podáváme s rýží.

Kantonské nudle ozdobíme nasekanou petrželkou.

Dynastie Ming se těšila prosperitě.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Oolong je částečně fermentovaný čaj podporující trávení.

Gaiwan vznikl v době dynastie Ming.

Kuře s ananasem podáváme s rýží.

Skopové maso podáváme na horké míse.

Játra po sečuánsku u kterých je nutná rychlá příprava.

Kuřecí játra se zeleninou jsou připravena na teflonové pánvi.

Vepřové maso po sečuánsku


Yin.cz © 2007