Kuře s ananasem přináší do kuchyně inspiraci.
Kuře s ananasem je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
Rozpis na 4 porce: 250g kuřecího masa, 1 lžička škrobové mouky, špetka glutasolu (wei-su), 1 vaječný bílek, 50g celeru, 100g ananasu (čerstvý nebo kompotovaný), 30ml vína, 1/2 lžičky zázvoru, špetka soli, špetka mletého bílého pepře, 40ml oleje
Příprava:
Kuřecí maso nakrájíme na větší sousta, která obalíme v těstíčku připreveném smícháním bílku, wei-su a škrobové moučky. Necháme hodinu odležet.
Očištěný celer uvaříme v osolené vodě do poloměkka a nakrájíme na nudličky. Ananas pokrájíme na kostky.
V rozpáleném oleji osmažíme dozlatova kousky kuřete. Osmažené kousky vyjmeme z oleje, poklademe na misku a uložíme k teple.
Na olej vsypeme celerové nudličky, zastříkneme vínem, přidáme zázvor a mletý pepř.
Po chvilce vrátíme zpět maso, promícháme a podle chuti přisolíme. Před skončením vložíme kostky ananasu (pokud je kompotovaný, můžeme spolu s ním přidat 23 polévkové lžíce kompotové šťávy) a necháme na ohni tak dlouho, až se ananas prohřeje. Podáváme s rýží.
Další články a jídla:
Hovězí maso s fazolemi chutná s rýží.
Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.
Kuřecí kung pao, jako přílohu podáváme rýži.
Čínské sladkokyselé kuře zdobíme koriandrem.
Kuře na červeno podáváme s rýží, přelité omáčkou.
Rýžové závitky smažíme v dostatku oleje.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Pekingská kachna ozdobená při podávání cibulovými střapci.
Sečuánský lilek s rajčaty položíme na talíře.
Žlutý čaj má lehký nálev s jemnou kaštanovou chutí.
Čínské křupavé kuře necháme 30 minut marinovat.
Čínská hudba je pro Evropany symbolem záhady.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Smažené kuře s citronem ozdobíme plátky pomeranče.