Kuře s ananasem přináší do kuchyně inspiraci.

Kuře s ananasem

Kuře s ananasem je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

Rozpis na 4 porce: 250g kuřecího masa, 1 lžička škrobové mouky, špetka glutasolu (wei-su), 1 vaječný bílek, 50g celeru, 100g ananasu (čerstvý nebo kompotovaný), 30ml vína, 1/2 lžičky zázvoru, špetka soli, špetka mletého bílého pepře, 40ml oleje

Příprava:

Kuřecí maso nakrájíme na větší sousta, která obalíme v těstíčku připreveném smícháním bílku, wei-su a škrobové moučky. Necháme hodinu odležet.

Očištěný celer uvaříme v osolené vodě do poloměkka a nakrájíme na nudličky. Ananas pokrájíme na kostky.

V rozpáleném oleji osmažíme dozlatova kousky kuřete. Osmažené kousky vyjmeme z oleje, poklademe na misku a uložíme k teple.

Na olej vsypeme celerové nudličky, zastříkneme vínem, přidáme zázvor a mletý pepř.

Po chvilce vrátíme zpět maso, promícháme a podle chuti přisolíme. Před skončením vložíme kostky ananasu (pokud je kompotovaný, můžeme spolu s ním přidat 2–3 polévkové lžíce kompotové šťávy) a necháme na ohni tak dlouho, až se ananas prohřeje. Podáváme s rýží.

Další články a jídla:

Hovězí maso s fazolemi chutná s rýží.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Kuřecí kung pao, jako přílohu podáváme rýži.

Čínské sladkokyselé kuře zdobíme koriandrem.

Kuře na červeno podáváme s rýží, přelité omáčkou.

Rýžové závitky smažíme v dostatku oleje.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Pekingská kachna ozdobená při podávání cibulovými střapci.

Sečuánský lilek s rajčaty položíme na talíře.

Žlutý čaj má lehký nálev s jemnou kaštanovou chutí.

Čínské křupavé kuře necháme 30 minut marinovat.

Čínská hudba je pro Evropany symbolem záhady.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Smažené kuře s citronem ozdobíme plátky pomeranče.


Yin.cz © 2007