Kuře kung-pao přináší do kuchyně inspiraci.

Kuře kung-pao

Kuře kung-pao je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

600 g kuřecího masa, 1 vejce, 100 g arašídů, mletý pepř, lžíce cukru, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce vína (rýžové nebo červené), lžíce solamylu, 4 chilli papričky, olej, sůl

Příprava:

Kuřecí maso nakrájíme na větší kostičky. V misce smícháme vejce, škrob a sůl a vytvoříme si kaši, ve které kousky masa obalíme. Na talíři je následně necháme několik minut (alespoň, můžeme i delší dobu) odležet. Mezitím si ze sojové omáčky, vína, cukru a špetky soli připravíme zálivku, do které přidáme chilli papričky nasekané na malé kousky. Maso vložíme do rozpáleného oleje a zprudka orestujeme do zlatavé barvy. Jakmile je hotové, odstraníme z ohně. Přidáme nasekané arašídy a zalijeme připravenou omáčkou. Aby omáčka náležitě obalila jednotlivé kousky masa, pokrm důkladně promícháme. Podáváme s rýží jako přílohou.

Další články a recepty na čínská jídla:

Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.

Kantonské kuře přelijeme omáčkou.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Kuře pěti vůní posypete pažitkou.

Wu-tang jsou hory létajících bojovníků, tvoří je 72 vrcholů zahalených mraky a mlhou.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Pekingská kachna ozdobená při podávání cibulovými střapci.

Maso po sečuánsku nakrájíme na kostky.

Krůtí kostky po čínsku podáváme s rýží.

Čínská hudba je pro Evropany symbolem záhady.

Čínské sladkokyselé kuře zdobíme koriandrem.

Kuřecí kung pao, jako přílohu podáváme rýži.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.

Čínské křupavé kuře necháme 30 minut marinovat.


Yin.cz © 2007