Kuře kung-pao přináší do kuchyně inspiraci.
Kuře kung-pao je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
600 g kuřecího masa, 1 vejce, 100 g arašídů, mletý pepř, lžíce cukru, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce vína (rýžové nebo červené), lžíce solamylu, 4 chilli papričky, olej, sůl
Příprava:
Kuřecí maso nakrájíme na větší kostičky. V misce smícháme vejce, škrob a sůl a vytvoříme si kaši, ve které kousky masa obalíme. Na talíři je následně necháme několik minut (alespoň, můžeme i delší dobu) odležet. Mezitím si ze sojové omáčky, vína, cukru a špetky soli připravíme zálivku, do které přidáme chilli papričky nasekané na malé kousky. Maso vložíme do rozpáleného oleje a zprudka orestujeme do zlatavé barvy. Jakmile je hotové, odstraníme z ohně. Přidáme nasekané arašídy a zalijeme připravenou omáčkou. Aby omáčka náležitě obalila jednotlivé kousky masa, pokrm důkladně promícháme. Podáváme s rýží jako přílohou.
Další články a recepty na čínská jídla:
Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.
Kantonské kuře přelijeme omáčkou.
Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.
Kuře pěti vůní posypete pažitkou.
Wu-tang jsou hory létajících bojovníků, tvoří je 72 vrcholů zahalených mraky a mlhou.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Pekingská kachna ozdobená při podávání cibulovými střapci.
Maso po sečuánsku nakrájíme na kostky.
Krůtí kostky po čínsku podáváme s rýží.
Čínská hudba je pro Evropany symbolem záhady.
Čínské sladkokyselé kuře zdobíme koriandrem.
Kuřecí kung pao, jako přílohu podáváme rýži.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.
Čínské křupavé kuře necháme 30 minut marinovat.