Hovězí na cibuli přináší do kuchyně inspiraci.
Hovězí na cibuli je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
Rozpis na 4 porce: 300g hovězího ze svíčkové nebo roštěnce, 1/2 červené kapie, 2 velké cibule, 30ml oleje, 50ml sojové omáčky, 20ml vína, špetka soli, špetka wei-su (glutasolu)
Příprava:
Hovězí maso nakrájíme na tenké proužky (široké asi 1.5cm). Cibuli rozpůlíme, rozebereme po jednotlivých slupkách a nakrájíme na podobné proužky jako maso. Kapii nakrájíme na trojúhelníčky. Rozpálíme olej a prudce osmahneme maso a cibuli. Pak přidáme sójovou omáčku a šaosingské víno spolu se solí a glutasolem. Přidáme kapii. Stále udržujeme prudký oheň a pohybujeme pánví, aby se maso nepřichytilo. Až se většina tekutiny vypaří, podáváme.
Další články a jídla:
Čínské sladkokyselé kuře zdobíme koriandrem.
Sečuánský lilek s rajčaty položíme na talíře.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Hovězí maso s fazolemi chutná s rýží.
Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.
Kuřecí kung pao, jako přílohu podáváme rýži.
Kuře na červeno podáváme s rýží, přelité omáčkou.
Rýžové závitky smažíme v dostatku oleje.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Pekingská kachna ozdobená při podávání cibulovými střapci.
Žlutý čaj má lehký nálev s jemnou kaštanovou chutí.
Čínské křupavé kuře necháme 30 minut marinovat.
Čínská hudba je pro Evropany symbolem záhady.
Kuře s ananasem podáváme s rýží.