Hovězí na cibuli přináší do kuchyně inspiraci.

Hovězí na cibuli

Hovězí na cibuli je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

Rozpis na 4 porce: 300g hovězího ze svíčkové nebo roštěnce, 1/2 červené kapie, 2 velké cibule, 30ml oleje, 50ml sojové omáčky, 20ml vína, špetka soli, špetka wei-su (glutasolu)

Příprava:

Hovězí maso nakrájíme na tenké proužky (široké asi 1.5cm). Cibuli rozpůlíme, rozebereme po jednotlivých slupkách a nakrájíme na podobné proužky jako maso. Kapii nakrájíme na trojúhelníčky. Rozpálíme olej a prudce osmahneme maso a cibuli. Pak přidáme sójovou omáčku a šaosingské víno spolu se solí a glutasolem. Přidáme kapii. Stále udržujeme prudký oheň a pohybujeme pánví, aby se maso nepřichytilo. Až se většina tekutiny vypaří, podáváme.

Další články a jídla:

Čínské sladkokyselé kuře zdobíme koriandrem.

Sečuánský lilek s rajčaty položíme na talíře.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Hovězí maso s fazolemi chutná s rýží.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Kuřecí kung pao, jako přílohu podáváme rýži.

Kuře na červeno podáváme s rýží, přelité omáčkou.

Rýžové závitky smažíme v dostatku oleje.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Pekingská kachna ozdobená při podávání cibulovými střapci.

Žlutý čaj má lehký nálev s jemnou kaštanovou chutí.

Čínské křupavé kuře necháme 30 minut marinovat.

Čínská hudba je pro Evropany symbolem záhady.

Kuře s ananasem podáváme s rýží.


Yin.cz © 2007