Recept na jídlo nudle s vepřovým masem přináší do kuchyně inspiraci.

Nudle s vepřovým masem

Nudle s vepřovým masem jsou čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

400 g vepřového masa, 2 lžíce oleje, 1 lžíce máčeného škrobu, sůl, 100 g žampionů, 100 g kapusty, 2 stroužky česneku, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce vína šao-sing, trochu vývaru, špetka bílého mletého pepře, škrob k zahuštění, 400 g vařených nudlí

Příprava:

Vepřové maso nakrájíme na nudličky, které obalíme v máčeném škrobu se solí, pak si připravíme na plátky krájené žampiony, česnek a nudličky kapusty. Vařené a odkapané nudle opražíme z obou stran do červena a vyklopíme na teplou mísu. V malém množství oleje zprudka orestujeme připravené maso, přidáme kapustu, žampiony, česnek, zalijeme vývarem a 2-3 minuty dusíme. Dochutíme sojovou omáčkou, vínem, bílým mletým pepřem, zahustíme máčeným škrobem, překlopíme na připravené nudle a zakápneme olejem.

Další články a jídla:

Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Kantonské nudle ozdobíme nasekanou petrželkou.

Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Čínská zeleninová polévka je ozdobena nasekanou petrželovou natí.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Čínská želva je symbol dlouhověkosti

Konfucius ovládal pět dovedností.

Kapr Liu chutná přelitý šťávou.

Smažené nudle se zeleninou


Yin.cz © 2007