Recept na maso na zázvoru přináší do kuchyně inspiraci.
Maso na zázvoru je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
400 g svíčkové, 1 lžička máčeného škrobu, 1 vejce, 3 lžíce oleje, sůl, 1 malá cibule, 1 pórek, 20 g zázvoru, 1 lžíce vína šao-sing, trochu vývaru, sůl, půl lžičky wei-su
Příprava:
Odblaněnou svíčkovou nakrájíme na tenké plátky, promícháme s vejcem, strouhaným zázvorem, máčeným škrobem a solí a necháme 20 minut marinovat. Poté dáme maso restovat do rozpáleného oleje, dobře promícháme a po chvilce přidáme na nudličky pokrájenou cibuli, pórek a máčený zázvor. Chvíli restujeme, mírně zalijeme vývarem, ochutíme wei-su, solí a vínem. Zahustíme máčeným škrobem a krátce podusíme. Hotové jídlo pokapeme olejem.
Další články a jídla:
Játra po sečuánsku u kterých je nutná rychlá příprava.
Kuře s ananasem podáváme s rýží.
Kuřecí játra se zeleninou jsou připravena na teflonové pánvi.
Dynastie Ming se těšila prosperitě.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Gaiwan vznikl v době dynastie Ming.
Čínský kalendář se skládá ze šedesátiletých cyklů.
Jehněčí na zelenině dochutíme sojovou omáčkou.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Vepřové maso na kari nemá mít větší množství šťávy.
Hovězí na cibuli nakrájíme na tenké proužky.
Pekingská kachna ozdobená při podávání cibulovými střapci.
Dušené žampiony s bambusem podáváme s rýží.