Recept na maso na zázvoru přináší do kuchyně inspiraci.

Maso na zázvoru

Maso na zázvoru je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

400 g svíčkové, 1 lžička máčeného škrobu, 1 vejce, 3 lžíce oleje, sůl, 1 malá cibule, 1 pórek, 20 g zázvoru, 1 lžíce vína šao-sing, trochu vývaru, sůl, půl lžičky wei-su

Příprava:

Odblaněnou svíčkovou nakrájíme na tenké plátky, promícháme s vejcem, strouhaným zázvorem, máčeným škrobem a solí a necháme 20 minut marinovat. Poté dáme maso restovat do rozpáleného oleje, dobře promícháme a po chvilce přidáme na nudličky pokrájenou cibuli, pórek a máčený zázvor. Chvíli restujeme, mírně zalijeme vývarem, ochutíme wei-su, solí a vínem. Zahustíme máčeným škrobem a krátce podusíme. Hotové jídlo pokapeme olejem.

Další články a jídla:

Játra po sečuánsku u kterých je nutná rychlá příprava.

Kuře s ananasem podáváme s rýží.

Kuřecí játra se zeleninou jsou připravena na teflonové pánvi.

Dynastie Ming se těšila prosperitě.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Gaiwan vznikl v době dynastie Ming.

Čínský kalendář se skládá ze šedesátiletých cyklů.

Jehněčí na zelenině dochutíme sojovou omáčkou.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Vepřové maso na kari nemá mít větší množství šťávy.

Hovězí na cibuli nakrájíme na tenké proužky.

Pekingská kachna ozdobená při podávání cibulovými střapci.

Dušené žampiony s bambusem podáváme s rýží.

Hovězí maso na kari


Yin.cz © 2007