Sladkokyselý kapr přináší do kuchyně inspiraci.

Sladkokyselý kapr

Sladkokyselý kapr je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

Kapr asi 600 g, 4 polévkové lžíce škrobové moučky, 2 polévkové lžíce cukru, 1 polévková lžíce octa, 1 rozetřená cibulka, 1 kávová lžička mletého zázvoru, 1 kávová lžička soli, 1 kávová lžička škrobové mouky

Příprava:

Vykuchanou a očištěnou rybu spaříte v horké vodě a nožem odstraníte kůži. Rybu znovu omyjte, osušte a nožem po každé straně asi osmkrát nařízněte tak hluboko, až nůž narazí na kost. Škrobovou moučku rozmíchejte s vodou na hustou kaši a posolenou rybu v ní dobře obalte po všech stranách. Na hluboké pánvi rozpalte olej a na prudkém ohni opékejte rybu čtyři minuty na každé straně, až je maso měkké a povrch má zlatavou barvu. Rybu vyndejte na síto, a budete-li ji chtít jíst tyčinkami, přikryjte ji kusem čistého plátna a rukama měkkými doteky pomalu uvolněte maso od kostí. Mezitím namíchejte všechny přísady do omáčky ? cukr, ocet, cibulku, zázvor, sůl, škrobovou moučku a vodu. Na jiné pánvi s vymaštěným dnem míchejte tuto směs nad mírným plamenem, dokud nezhoustne, potom touto omáčkou přelijte kapra připraveného v teplé míse.

Další jídla:

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.

Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Kantonské kuře přelijeme omáčkou.

Plněné papriky s tofu směsí.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Banánový flip na pití.

Čínská vlajka historická i dnešní.

Kuře pěti vůní posypete pažitkou.

Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....


Yin.cz © 2007