Sladkokyselý kapr přináší do kuchyně inspiraci.
Sladkokyselý kapr je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
Kapr asi 600 g, 4 polévkové lžíce škrobové moučky, 2 polévkové lžíce cukru, 1 polévková lžíce octa, 1 rozetřená cibulka, 1 kávová lžička mletého zázvoru, 1 kávová lžička soli, 1 kávová lžička škrobové mouky
Příprava:
Vykuchanou a očištěnou rybu spaříte v horké vodě a nožem odstraníte kůži. Rybu znovu omyjte, osušte a nožem po každé straně asi osmkrát nařízněte tak hluboko, až nůž narazí na kost. Škrobovou moučku rozmíchejte s vodou na hustou kaši a posolenou rybu v ní dobře obalte po všech stranách. Na hluboké pánvi rozpalte olej a na prudkém ohni opékejte rybu čtyři minuty na každé straně, až je maso měkké a povrch má zlatavou barvu. Rybu vyndejte na síto, a budete-li ji chtít jíst tyčinkami, přikryjte ji kusem čistého plátna a rukama měkkými doteky pomalu uvolněte maso od kostí. Mezitím namíchejte všechny přísady do omáčky ? cukr, ocet, cibulku, zázvor, sůl, škrobovou moučku a vodu. Na jiné pánvi s vymaštěným dnem míchejte tuto směs nad mírným plamenem, dokud nezhoustne, potom touto omáčkou přelijte kapra připraveného v teplé míse.
Další jídla:
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.
Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Kantonské kuře přelijeme omáčkou.
Plněné papriky s tofu směsí.
Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.
Banánový flip na pití.
Čínská vlajka historická i dnešní.
Kuře pěti vůní posypete pažitkou.
Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....