Smažené krabí kuličky přináší do kuchyně inspiraci.
Smažené krabí kuličky je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
Množství pro 1 osobu: 150 g mletého tučnějšího vepřového masa, 60 g krabího masa, 2 bílky, 3 polévkové lžíce strouhanky, 30 g škrobové mouky, po půl lžičce soli a glutasolu (vegety), olej
Příprava:
Pomleté krabí i vepřové maso smíchejte se solí, škrobovou moučkou a glutasolem. Ze směsi udělejte kuličky velké asi jako vlašský ořech a každou obalte ve strouhance. V horkém oleji opékejte zprvu zvolna, ale dosmažujte zprudka, aby se vytvořila kůrčička.
Další jídla:
Kantonské kuře přelijeme omáčkou.
Kuře pěti vůní posypete pažitkou.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.
Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Plněné papriky s tofu směsí.
Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.
Banánový flip na pití.
Čínská vlajka historická i dnešní.
Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....