Sněhobílé skopové proužky přináší do kuchyně inspiraci.

Sněhobílé skopové proužky

Sněhobílé skopové proužky jsou čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

Množství pro 2 osoby: 200 g skopového (nejlépe ze hřbetu), 5 bílků, sůl, 1 šálek slepičí polévky, polovina šálku bílého sladkého vína, špetka glutasolu, polovina kávové lžičky zázvoru, 1 kávová lžička škrobové mouky rozmíchané v 1 polévkové lžíci vody, nakládané houby

Příprava:

Skopové jemně rozemeleme, osolíme a smícháme s ušlehanými bílky. Vzniklou hmotu upravíme do tvaru proužků a na stejnoměrném ohni opékáme v dostatečném množství oleje na obou stranách. Asi po 2 minutách maso vyndáme na síto a necháme okapat. Na jinou pánev dáme dvě polévkové lžíce oleje, do kterého přilijeme polévku, víno, glutasol, sůl, zázvor a nakonec, až se vše povaří, škrobovou mouku na zahuštění. Touto směsí polijeme křehké maso upravené na teplé míse. Jako přílohu podáváme nakládané houby nebo bambusový salát.

Další jídla:

Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.

Čínská vlajka historická i dnešní.

Kantonské kuře přelijeme omáčkou.

Kuře pěti vůní posypete pažitkou.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Plněné papriky s tofu směsí.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Banánový flip na pití.

Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....


Yin.cz © 2007