Sněhobílé skopové proužky přináší do kuchyně inspiraci.
Sněhobílé skopové proužky jsou čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
Množství pro 2 osoby: 200 g skopového (nejlépe ze hřbetu), 5 bílků, sůl, 1 šálek slepičí polévky, polovina šálku bílého sladkého vína, špetka glutasolu, polovina kávové lžičky zázvoru, 1 kávová lžička škrobové mouky rozmíchané v 1 polévkové lžíci vody, nakládané houby
Příprava:
Skopové jemně rozemeleme, osolíme a smícháme s ušlehanými bílky. Vzniklou hmotu upravíme do tvaru proužků a na stejnoměrném ohni opékáme v dostatečném množství oleje na obou stranách. Asi po 2 minutách maso vyndáme na síto a necháme okapat. Na jinou pánev dáme dvě polévkové lžíce oleje, do kterého přilijeme polévku, víno, glutasol, sůl, zázvor a nakonec, až se vše povaří, škrobovou mouku na zahuštění. Touto směsí polijeme křehké maso upravené na teplé míse. Jako přílohu podáváme nakládané houby nebo bambusový salát.
Další jídla:
Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.
Čínská vlajka historická i dnešní.
Kantonské kuře přelijeme omáčkou.
Kuře pěti vůní posypete pažitkou.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Plněné papriky s tofu směsí.
Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.
Banánový flip na pití.
Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....