Sněhobílí krabi přináší do kuchyně inspiraci.
Sněhobílí krabi jsou čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
Množství pro 1 osobu: 120 g krabího masa, 4 bílky, 2 kávové lžičky škrobové mouky, sůl, 3 polévkové lžíce vína, špetka glutasolu (vegety), olej
Příprava:
Oprané, posekané a osolené krabí maso obalte v jednom bílku smíchaném se škrobovou omáčkou a osmažte na hodně rozehřátém oleji. Při pečení udržujte kousky od sebe a opékejte je po všech stranách. Asi po třech minutách maso vyndejte a nechte okapat. Do další pánve dejte dvě polévkové lžíce oleje, osmažené krabí maso, přidejte víno smíchané se špetkou soli a glutasolu a nakonec vlijte tři našlehané bílky. Bílou krabí omeletu nechte ještě chvíli dojít pod pokličkou v pánvi.
Další jídla:
Kuře pěti vůní posypete pažitkou.
Banánový flip na pití.
Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.
Čínská vlajka historická i dnešní.
Kantonské kuře přelijeme omáčkou.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Plněné papriky s tofu směsí.
Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.
Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....