Vepřové kotlety na bambusu přináší do kuchyně inspiraci.
Vepřové kotlety na bambusu jsou čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
350 g vepřových kotlet, stejné množství mladých bambusových výhonků, 1 polévková lžíce sójové omáčky a bílého sladkého vína, 1 kávová lžička posekané cibulky, škrobové moučky a soli, půl lžičky glutasolu (vegety), 1 šálek polévkového vývaru, olej
Příprava:
Maso nakrájíme na malé, podélné kousky, bambusové výhonky na kostičky. Na pánvi s rozpáleným olejem (jen aby pokryl dno), nejdříve rychle opečeme maso, poté přidáme cibuli, cukr, víno, bambusové výhonky, sójovou omáčku, sůl a polévkový vývar a vše vaříme 15 minut pod pokličkou. Pak zesílíme oheň a přidáme škrobovou moučku rozmíchanou s glutasolem ve třech polévkových lžících studeného vývaru. Mícháme, až vše zhoustne a ihned podáváme.
Další jídla:
Čínská vlajka historická i dnešní.
Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.
Kuře pěti vůní posypete pažitkou.
Banánový flip na pití.
Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.
Kantonské kuře přelijeme omáčkou.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Plněné papriky s tofu směsí.
Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....