Vepřové kotlety na bambusu přináší do kuchyně inspiraci.

Vepřové kotlety na bambusu

Vepřové kotlety na bambusu jsou čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

350 g vepřových kotlet, stejné množství mladých bambusových výhonků, 1 polévková lžíce sójové omáčky a bílého sladkého vína, 1 kávová lžička posekané cibulky, škrobové moučky a soli, půl lžičky glutasolu (vegety), 1 šálek polévkového vývaru, olej

Příprava:

Maso nakrájíme na malé, podélné kousky, bambusové výhonky na kostičky. Na pánvi s rozpáleným olejem (jen aby pokryl dno), nejdříve rychle opečeme maso, poté přidáme cibuli, cukr, víno, bambusové výhonky, sójovou omáčku, sůl a polévkový vývar a vše vaříme 15 minut pod pokličkou. Pak zesílíme oheň a přidáme škrobovou moučku rozmíchanou s glutasolem ve třech polévkových lžících studeného vývaru. Mícháme, až vše zhoustne a ihned podáváme.

Další jídla:

Čínská vlajka historická i dnešní.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Kuře pěti vůní posypete pažitkou.

Banánový flip na pití.

Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.

Kantonské kuře přelijeme omáčkou.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Plněné papriky s tofu směsí.

Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....


Yin.cz © 2007