Voňavý lilek přináší do kuchyně inspiraci.
Voňavý lilek je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
500 g lilku, 2 polévkové lžíce sušených hub, předem namočených a nakrájenách, 3 kousky bambusových výhonků, 60 g šunky, 60 g vařeného kuřecího masa, 1 polévková lžíce sušených krabů (předem namočených), olej
Omáčka: 2 polévkové lžíce sójové omáčky a vína, 1 kávová lžička soli, půl kávové lžičky cukru, špetka glutasolu
na ozdobení vlašské ořechy, mandle a nakrájený mladý kokos
Příprava:
Rozkrájíme nadrobno houby, bambusové výhonky, šunku a kuřecí maso. Namícháme omáčku. Oloupeme lilek a nakrájíme ho na malé čtverečky. Na prudkém ohni lilek opékáme v drátěném košíku asi pět minut v oleji. Potom vyjmeme košík i s lilkem a necháme okapat. Zahřejeme jednu polévkovou lžíci oleje a přidáme houby, šunku, kuřecí maso, krabí moučku a bambus. Opékáme asi dvacet vteřin, potom přidáme lilek a omáčku a zamícháme. Na vyhřáté míse ozdobíme oříšky, mandle a kokos.
Další jídla:
Banánový flip na pití.
Plněné papriky s tofu směsí.
Čínská vlajka historická i dnešní.
Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.
Kuře pěti vůní posypete pažitkou.
Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.
Kantonské kuře přelijeme omáčkou.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....