Voňavý lilek přináší do kuchyně inspiraci.

Voňavý lilek

Voňavý lilek je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

500 g lilku, 2 polévkové lžíce sušených hub, předem namočených a nakrájenách, 3 kousky bambusových výhonků, 60 g šunky, 60 g vařeného kuřecího masa, 1 polévková lžíce sušených krabů (předem namočených), olej
Omáčka: 2 polévkové lžíce sójové omáčky a vína, 1 kávová lžička soli, půl kávové lžičky cukru, špetka glutasolu
na ozdobení vlašské ořechy, mandle a nakrájený mladý kokos

Příprava:

Rozkrájíme nadrobno houby, bambusové výhonky, šunku a kuřecí maso. Namícháme omáčku. Oloupeme lilek a nakrájíme ho na malé čtverečky. Na prudkém ohni lilek opékáme v drátěném košíku asi pět minut v oleji. Potom vyjmeme košík i s lilkem a necháme okapat. Zahřejeme jednu polévkovou lžíci oleje a přidáme houby, šunku, kuřecí maso, krabí moučku a bambus. Opékáme asi dvacet vteřin, potom přidáme lilek a omáčku a zamícháme. Na vyhřáté míse ozdobíme oříšky, mandle a kokos.

Další jídla:

Banánový flip na pití.

Plněné papriky s tofu směsí.

Čínská vlajka historická i dnešní.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Kuře pěti vůní posypete pažitkou.

Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.

Kantonské kuře přelijeme omáčkou.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....


Yin.cz © 2007