Čínská hovězí kyselopálivá polévka přináší do kuchyně inspiraci.

Čínská hovězí kyselopálivá polévka

Čínská hovězí kyselopálivá polévka je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

500 g libového hovězího, 60 g zelených fazolek, trocha sušených hub namočených ve vodě a nakrájených, 2 šálky vývaru, 1 polévková lžíce vína, sójové omáčky a octa, 2 kávové lžičky hladké mouky rozmíchané v polévkové lžíci vody, 1 kávová lžička soli, půl kávové lžičky pepře a glutasolu (vegety)

Příprava:

Maso nakrájíme na malé kousky, stejně tak i fazolky a houby. Vhodíme vše do vařícího vývaru a povaříme nejméně pět minut. Poté přidáme všechny ostatní přísady a vaříme tak dlouho, až polévka zhoustne.

Další jídla:

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.

Kuře pěti vůní posypete pažitkou.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Banánový flip na pití.

Plněné papriky s tofu směsí.

Čínská hudba je pro Evropany symbolem záhady.

Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.

Kantonské kuře přelijeme omáčkou.

Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....


Yin.cz © 2007