Čínská kuřecí polévka s houbami přináší do kuchyně inspiraci.
Čínská kuřecí polévka s houbami je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
3 šálky sušených hub, 1 šálek kuřecího nakrájeného masa, 9 šálků polévkového vývaru, 2 vejce, po 1 kávové lžičce sójové omáčky, soli, škrobové mouky, oleje a sekané pažitky
Příprava:
Namočené a pokrájené houby vaříme asi půl hodiny, poté je necháme okapat na cedníku a vsypeme do vařícího polévkového vývaru. Přidáme kuřecí maso, koření, sójovou omáčku, sůl, olej a vaříme až do změknutí kuřecího masa. Potom přidáme dobře ušlehaná vejce. Polévku odstavíme z ohně půl minuty poté, co jsme vlili škrobovou moučku rozmíchanou ve studené vodě. Podáváme v šálcích se sekanou pažitkou.
Další jídla:
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Kantonské kuře přelijeme omáčkou.
Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.
Kuře pěti vůní posypete pažitkou.
Banánový flip na pití.
Plněné papriky s tofu směsí.
Čínská hudba je pro Evropany symbolem záhady.
Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.
Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....