Čínská kuřecí polévka s houbami přináší do kuchyně inspiraci.

Čínská kuřecí polévka s houbami

Čínská kuřecí polévka s houbami je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

3 šálky sušených hub, 1 šálek kuřecího nakrájeného masa, 9 šálků polévkového vývaru, 2 vejce, po 1 kávové lžičce sójové omáčky, soli, škrobové mouky, oleje a sekané pažitky

Příprava:

Namočené a pokrájené houby vaříme asi půl hodiny, poté je necháme okapat na cedníku a vsypeme do vařícího polévkového vývaru. Přidáme kuřecí maso, koření, sójovou omáčku, sůl, olej a vaříme až do změknutí kuřecího masa. Potom přidáme dobře ušlehaná vejce. Polévku odstavíme z ohně půl minuty poté, co jsme vlili škrobovou moučku rozmíchanou ve studené vodě. Podáváme v šálcích se sekanou pažitkou.

Další jídla:

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Kantonské kuře přelijeme omáčkou.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.

Kuře pěti vůní posypete pažitkou.

Banánový flip na pití.

Plněné papriky s tofu směsí.

Čínská hudba je pro Evropany symbolem záhady.

Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.

Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....


Yin.cz © 2007