Recept na jídlo kapr na kari přináší do kuchyně inspiraci.

Kapr na kari

Kapr na kari je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

200 g plátků kapra, 1 bílek ze slepičího vejce, 1 lžíce máčeného škrobu, olej na smažení, sůl, 1 cibule, 1 lžička kari koření, 100 g zeleného hrášku, trochu vývaru, 2 lžíce sádla, 1 lžíce vína šao-sing, půl lžičky wei-su, máčený škrob na zahuštění

Příprava:

Plátky kapra promícháme se škrobem, bílkem a solí. Na mírném ohni osmažíme do světlé barvy a odstavíme.

Do rozpáleného sádla vložíme na kostičky nakrájenou cibuli a zelený hrášek. Po zpěnění přidáme kari koření, zalijeme vývarem a vínem a ochutíme wei-su a solí. Promícháme a přidáme plátky kapra. Krátce podusíme a podle potřeby zahustíme máčeným škrobem.

Další články a jídla:

Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.

Doba dynastie Sia je nejstarší období čínských dějin.

Kapr Liu chutná přelitý šťávou.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Konfucius ovládal pět dovedností.

Smažené krevety s citronem rozložíme na porcelánovou mísu.

Vepřové maso na kari nemá mít větší množství šťávy.

Ryba na čínský způsob je dochucená sojovou omáčkou dle libosti.

Klášter Šaolin byl postaven roku 495 během vlády dynastie Wei.

Krevetové kuličky do kterých přidáme plátky bambusových výhonků.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Žraločí ploutve s krevetami ozdobíme najemno nakrájenou šunkou a petrželovou natí.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Ryba nakyselo


Yin.cz © 2007