Recept na jídlo mandarinkový salát přináší do kuchyně inspiraci.
Mandarinkový salát je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
150 g mandarínek, 3 srdíčka salátu, 100 g ananasu, 50 g loupaných mandlí, 2 čerstvá jablka, trochu kompotové šťávy, čtvrt citronu, 2 lžíce vína
Příprava:
Srdíčka hlávkového salátu omyjeme a nakrájíme na malé nudličky. Přidáme scezený mandarinkový kompot, oloupané a na nudličky nakrájené čerstvé jablko, na menší kousky nakrájený ananasový kompot bez nálevu a rozsekané pražené loupané mandle. Vše promícháme, polijeme šťávou z kompotu, několika kapkami citronové šťávy a přelijeme vínem.
Další články a jídla:
Čínská zeleninová rýže s vejci.
Kapr na kari je osmažený do světlé barvy.
Čínská želva je symbol dlouhověkosti.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.
Konfucius ovládl pět dovedností.
Rýže s kuřetem je ozdobená zelenou petrželovou natí.
Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.