Recept na jídlo čínská zeleninová rýže přináší do kuchyně inspiraci.

Čínská zeleninová rýže

Čínská zeleninová rýže je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

50 g vařené mrkve, 50 g květáku, 50 g celeru, 50 g cibule, 50 g pórku, 50 g bambusových výhonků, 50 g máčených černých hub, 4 vejce, 4 lžíce oleje, sůl, půl lžičky mletého bílého pepře, špetka strouhaného zázvoru, 2 lžíce vína šao-sing, 3 šálky vařené rýže, wei-su

Příprava:

Připravíme si na kostičky nakrájenou vařenou nebo sterilovanou mrkev, růžičky vařeného květáku, kostičky konzervovaného celeru, nadrobno nakrájený pórek, nadrobno nasekanou cibulku, máčené černé houby a plátky bambusových výhonků.

Cibulku zpěníme na rozehřátém oleji, zalijeme rozmíchanými vejci, které jsme ochutili solí, mletým bílým pepřem, wei-su, zázvorem a vínem. Po promíchání a sražení vajec ihned přidáme připravenou zeleninu. Restujeme na prudkém ohni a po chvilce přidáme vařenou rýži. Dobře promícháme a podáváme.

Další články a jídla:

Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Omeleta s kuřecími játry nakrájenými na menší kousky.

Čínská želva je symbol dlouhověkosti

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Konfucius ovládl pět dovedností.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Kantonské nudle ozdobíme nasekanou petrželkou.

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.

Nudle s vepřovým masem zakapeme olejem.

Omeleta s rajčaty


Yin.cz © 2007