Recept na jídlo salát z čínského zelí přináší do kuchyně inspiraci.
Salát z čínského zelí je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
400 g čínského zelí, 50 g máčených černých hub, 1 malá cibule
Zálivka: 2 lžíce vína šao-sing, 1 lžička čínské hořčice, 1 lžíce čínského octa, půl lžičky wei-su, 1 lžička cukru, 1 lžička červeného oleje, sůl podle chuti
Příprava:
Čínské zelí očistíme, odstraníme poškozené listy a očištěnou hlavičku nakrájíme na nudličky. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, na drobné kousky nakrájené máčené čínské huby, ochutíme zálivkou a vše důkladně promícháme.
Další články a jídla:
Konfucius ovládl pět dovedností.
Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.
Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.
Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.
Rýže s kuřetem je ozdobená zelenou petrželovou natí.
Čínská zeleninová rýže s vejci.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Celerový salát nakonec dobře promícháme.
Čínská želva je symbol dlouhověkosti.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.