Recept na jídlo celerový salát přináší do kuchyně inspiraci.

Celerový salát

Celerový salát je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

1 větší celer, 2 bobkové listy, špetka soli, citron, 50 g černých máčených hub, 3 červené paprikové lusky, 1 lžička cukru, podle chuti ocet a sůl, lžička červeného oleje a lžíce vývaru z celeru. Čerstvý celer a paprikové lusky můžeme nahradit nakládaným celerem a sterilovanou kapií.

Příprava:

Celer oloupeme, nakrájíme na nudličky a dáme ho vařit do horké osolené vody. Přidáme citronovou šťávu a bobkový list.

Po uvaření a vychladnutí celer z nálevu vyndáme a promícháme s na nudličky pokrájeným paprikovými lusky a nadrobno rozsekanými máčenými černými houbami. Dochutíme cukrem, čínským octem, solí, červeným olejem a troškou vývaru z celeru. Dobře promícháme.

Další články a jídla:

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Rýže s kuřetem je ozdobená zelenou petrželovou natí.

Čínská zeleninová rýže s vejci.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Kapr na kari je osmažený do světlé barvy.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.

Čínská želva je symbol dlouhověkosti.

Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Konfucius ovládl pět dovedností.

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Mandarinkový salát


Yin.cz © 2007