Recept na jídlo celerový salát přináší do kuchyně inspiraci.
Celerový salát je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
1 větší celer, 2 bobkové listy, špetka soli, citron, 50 g černých máčených hub, 3 červené paprikové lusky, 1 lžička cukru, podle chuti ocet a sůl, lžička červeného oleje a lžíce vývaru z celeru. Čerstvý celer a paprikové lusky můžeme nahradit nakládaným celerem a sterilovanou kapií.
Příprava:
Celer oloupeme, nakrájíme na nudličky a dáme ho vařit do horké osolené vody. Přidáme citronovou šťávu a bobkový list.
Po uvaření a vychladnutí celer z nálevu vyndáme a promícháme s na nudličky pokrájeným paprikovými lusky a nadrobno rozsekanými máčenými černými houbami. Dochutíme cukrem, čínským octem, solí, červeným olejem a troškou vývaru z celeru. Dobře promícháme.
Další články a jídla:
Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.
Rýže s kuřetem je ozdobená zelenou petrželovou natí.
Čínská zeleninová rýže s vejci.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Kapr na kari je osmažený do světlé barvy.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.
Čínská želva je symbol dlouhověkosti.
Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Konfucius ovládl pět dovedností.
Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.