Recept na jídlo salát z klásků cukrové kukuřice přináší do kuchyně inspiraci.
Salát z klásků cukrové kukuřice je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
6 mladých kukuřičných klásků, 3 lžíce oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce čínské hořčice, 1 lžička cukru, špetka wei-su, podle chuti mletý bílý pepř a sůl, pažitka na ozdobu
Příprava:
Mladé klásky kukuřice povaříme ve slané vodě. Vychladlé klásky nakrájíme po délce na tenké plátky a zalijeme marinádou, kterou si připravíme smícháním 3 lžic oleje, citronové šťávy, lžíce čínské hořčice, cukru, špetky soli, wei-su a mletého bílého pepře. Důkladně promícháme a nakonec ozdobíme sekanou pažitkou.
Další články a jídla:
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Konfucius ovládl pět dovedností.
Celerový salát nakonec dobře promícháme.
Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.
Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.
Rýže s kuřetem je ozdobená zelenou petrželovou natí.
Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.
Čínská zeleninová rýže s vejci.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Čínská želva je symbol dlouhověkosti.