Recept na jídlo salát z klásků cukrové kukuřice přináší do kuchyně inspiraci.

Salát z klásků cukrové kukuřice

Salát z klásků cukrové kukuřice je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

6 mladých kukuřičných klásků, 3 lžíce oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce čínské hořčice, 1 lžička cukru, špetka wei-su, podle chuti mletý bílý pepř a sůl, pažitka na ozdobu

Příprava:

Mladé klásky kukuřice povaříme ve slané vodě. Vychladlé klásky nakrájíme po délce na tenké plátky a zalijeme marinádou, kterou si připravíme smícháním 3 lžic oleje, citronové šťávy, lžíce čínské hořčice, cukru, špetky soli, wei-su a mletého bílého pepře. Důkladně promícháme a nakonec ozdobíme sekanou pažitkou.

Další články a jídla:

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Konfucius ovládl pět dovedností.

Celerový salát nakonec dobře promícháme.

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.

Rýže s kuřetem je ozdobená zelenou petrželovou natí.

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Čínská zeleninová rýže s vejci.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Čínská želva je symbol dlouhověkosti.

Čínské zelí s cibulkou


Yin.cz © 2007