Recept na jídlo smažený pórek přináší do kuchyně inspiraci.
Smažený pórek je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
250 g pórku, 3 celá vejce, 100 g uzeného masa, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce vína šao-sing, 2 lžíce škrobu, půl lžičky červeného oleje, voda, sůl, olej na smažení
Příprava:
Z vajec, hladké mouky, vína, vody, škrobu a soli si připravíme tekuté těstíčko. Pórek omyjeme, očistíme, nakrájíme na kolečka, vložíme do síta a krátce povaříme v osolené vařící vodě. Odkapaný, vychladlý pórek a jemně krájené uzené maso nebo šunku dobře promícháme s připraveným těstíčkem. Pomocí malé naběračky naléváme směs do rozpáleného oleje a vytváříme placičky, které osmažíme z obou stran do růžova. Hotové pórkové placičky pokapeme červeným olejem a obložíme některým salátem ze syrové zeleniny.
Další články a jídla:
Šen-nung je božský zemědělec.
Čínská znamení horoskopu, kterých je dvanáct.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Zázvorový olej scedíme a používáme při přípravě jídel.
Omáčka hoisin se hodí na použití při přípravě čínských jídel.
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.
Anýzová vejce ozdobíme při podávání kapií a petrželovou natí.
Eunuši v tradiční Číně.
Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.
Kapr Liu je přelitý šťávou.
Čínské křupavé kuře podáváme s dušenou rýží.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Pikantní omáčka v porcelánové misce.