Recept na jídlo smažený pórek přináší do kuchyně inspiraci.

Smažený pórek

Smažený pórek je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

250 g pórku, 3 celá vejce, 100 g uzeného masa, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce vína šao-sing, 2 lžíce škrobu, půl lžičky červeného oleje, voda, sůl, olej na smažení

Příprava:

Z vajec, hladké mouky, vína, vody, škrobu a soli si připravíme tekuté těstíčko. Pórek omyjeme, očistíme, nakrájíme na kolečka, vložíme do síta a krátce povaříme v osolené vařící vodě. Odkapaný, vychladlý pórek a jemně krájené uzené maso nebo šunku dobře promícháme s připraveným těstíčkem. Pomocí malé naběračky naléváme směs do rozpáleného oleje a vytváříme placičky, které osmažíme z obou stran do růžova. Hotové pórkové placičky pokapeme červeným olejem a obložíme některým salátem ze syrové zeleniny.

Další články a jídla:

Šen-nung je božský zemědělec.

Čínská znamení horoskopu, kterých je dvanáct.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Zázvorový olej scedíme a používáme při přípravě jídel.

Omáčka hoisin se hodí na použití při přípravě čínských jídel.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Anýzová vejce ozdobíme při podávání kapií a petrželovou natí.

Eunuši v tradiční Číně.

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Kapr Liu je přelitý šťávou.

Čínské křupavé kuře podáváme s dušenou rýží.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Pikantní omáčka v porcelánové misce.

Smažené nudle se zeleninou


Yin.cz © 2007