Recept na jídlo pikantní omáčka přináší do kuchyně inspiraci.

Pikantní omáčka

Pikantní omáčka je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

2 lžíce oleje, 1 stroužek česneku, 1 cibule, 1 lžíce vína šao-sing, 2 lžíce čínského octa, 1 lžíce cukru, šálek vývaru, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce máčeného škrobu, špetka wei-su, podle chuti sůl a zázvor

Příprava:

Nadrobno nakrájenou cibulku zpěníme v rozpáleném tuku, přimícháme plátky máčeného zázvoru nebo zázvor mletý a plátky česneku, zalijeme vývarem, přidáme cukr, ocet, sójovou omáčku, wei-su a zahustíme máčeným škrobem.

Omáčku lijeme do porcelánové místy a v páře nebo ve vodní lázni 30 minut vaříme.

Další články a jídla:

Studené kuře s jablky posypeme mandlemi.

Konfucius ovládl pět dovedností.

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Anýzová vejce ozdobíme při podávání kapií a petrželovou natí.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Šen-nung je božský zemědělec.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.

Čínské křupavé kuře podáváme s dušenou rýží.

Hoisin omáčka na použití k přípravě čínských jídel.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky a podáváme.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Marinované vepřové ledvinky


Yin.cz © 2007