Recept na jídlo pikantní omáčka přináší do kuchyně inspiraci.
Pikantní omáčka je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
2 lžíce oleje, 1 stroužek česneku, 1 cibule, 1 lžíce vína šao-sing, 2 lžíce čínského octa, 1 lžíce cukru, šálek vývaru, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce máčeného škrobu, špetka wei-su, podle chuti sůl a zázvor
Příprava:
Nadrobno nakrájenou cibulku zpěníme v rozpáleném tuku, přimícháme plátky máčeného zázvoru nebo zázvor mletý a plátky česneku, zalijeme vývarem, přidáme cukr, ocet, sójovou omáčku, wei-su a zahustíme máčeným škrobem.
Omáčku lijeme do porcelánové místy a v páře nebo ve vodní lázni 30 minut vaříme.
Další články a jídla:
Studené kuře s jablky posypeme mandlemi.
Konfucius ovládl pět dovedností.
Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.
Anýzová vejce ozdobíme při podávání kapií a petrželovou natí.
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.
Šen-nung je božský zemědělec.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.
Čínské křupavé kuře podáváme s dušenou rýží.
Hoisin omáčka na použití k přípravě čínských jídel.
Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky a podáváme.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.