Recept na jídlo anýzová vejce přináší do kuchyně inspiraci.
Anýzová vejce je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
10 celých vajec, 2 hvězdičky badyánu, 20 g anýzového koření, 5 lžic sojové omáčky, sůl, 4 šálky vody, petrželová nať, kapie
Příprava:
Čerstvá vejce vaříme 5 minut ve vařící vodě, poté je ochladíme studenou vodou, skořápky naklepeme, ale neloupáme. Vložíme je do nálevu připraveného z anýzového koření, sojové omáčky, hvězdičky badyánu, vody a soli, 10 minut povaříme, odstavíme z ohně a necháme v nálevu vychladnout. Při podávání vejce oloupeme, nakrájíme na dílky, přelijeme scezeným nálevem a ozdobíme kapií a petrželovou natí.
Další články a jídla:
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.
Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky a podáváme.
Hoisin omáčka na použití k přípravě čínských jídel.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.
Konfucius ovládl pět dovedností.
Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Šen-nung je božský zemědělec.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Celerový salát nakonec dobře promícháme.
Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.