Recept na jídlo anýzová vejce přináší do kuchyně inspiraci.

Anýzová vejce

Anýzová vejce je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

10 celých vajec, 2 hvězdičky badyánu, 20 g anýzového koření, 5 lžic sojové omáčky, sůl, 4 šálky vody, petrželová nať, kapie

Příprava:

Čerstvá vejce vaříme 5 minut ve vařící vodě, poté je ochladíme studenou vodou, skořápky naklepeme, ale neloupáme. Vložíme je do nálevu připraveného z anýzového koření, sojové omáčky, hvězdičky badyánu, vody a soli, 10 minut povaříme, odstavíme z ohně a necháme v nálevu vychladnout. Při podávání vejce oloupeme, nakrájíme na dílky, přelijeme scezeným nálevem a ozdobíme kapií a petrželovou natí.

Další články a jídla:

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky a podáváme.

Hoisin omáčka na použití k přípravě čínských jídel.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.

Konfucius ovládl pět dovedností.

Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Šen-nung je božský zemědělec.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Celerový salát nakonec dobře promícháme.

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Čínská krabí omáčka


Yin.cz © 2007