Recept na jídlo sojové výhonky na zázvoru přináší do kuchyně inspiraci.

Sojové výhonky na zázvoru

Sojové výhonky na zázvoru je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

200 g přebraných bobových výhonků, 1 malá cibule, 2 lžíce oleje, 30 g máčeného zázvoru, polovina šálku vývaru, 80 g šunky, wei-su, 2 lžíce zázvorového vína, sůl, špetka cukru

Příprava:

V pánvi zpěníme na rozpáleném oleji nadrobno pokrájenou cibuli a tenké plátky zázvoru. Přidáme bobové výhonky, promícháme a zalijeme vývarem. Poté přidáme zázvorové víno, cukr, sůl, wei-su a na mírném ohni vydusíme do malého množství šťávy. Tenké plátky šunky zprudka orestujeme ve vymaštěné pánvi a přesypeme na dušené výhonky.

Další články a jídla:

Zázvorový olej scedíme a používáme při přípravě jídel.

Anýzová vejce ozdobíme při podávání kapií a petrželovou natí.

Eunuši v tradiční Číně.

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Kapr Liu je přelitý šťávou.

Šen-nung je božský zemědělec.

Čínské křupavé kuře podáváme s dušenou rýží.

Omáčka hoisin se hodí na použití při přípravě čínských jídel.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Pikantní omáčka v porcelánové misce.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Čínská znamení horoskopu, kterých je dvanáct.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Smažené nudle se zeleninou


Yin.cz © 2007