Recept na jídlo sojové výhonky na zázvoru přináší do kuchyně inspiraci.
Sojové výhonky na zázvoru je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
200 g přebraných bobových výhonků, 1 malá cibule, 2 lžíce oleje, 30 g máčeného zázvoru, polovina šálku vývaru, 80 g šunky, wei-su, 2 lžíce zázvorového vína, sůl, špetka cukru
Příprava:
V pánvi zpěníme na rozpáleném oleji nadrobno pokrájenou cibuli a tenké plátky zázvoru. Přidáme bobové výhonky, promícháme a zalijeme vývarem. Poté přidáme zázvorové víno, cukr, sůl, wei-su a na mírném ohni vydusíme do malého množství šťávy. Tenké plátky šunky zprudka orestujeme ve vymaštěné pánvi a přesypeme na dušené výhonky.
Další články a jídla:
Zázvorový olej scedíme a používáme při přípravě jídel.
Anýzová vejce ozdobíme při podávání kapií a petrželovou natí.
Eunuši v tradiční Číně.
Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.
Kapr Liu je přelitý šťávou.
Šen-nung je božský zemědělec.
Čínské křupavé kuře podáváme s dušenou rýží.
Omáčka hoisin se hodí na použití při přípravě čínských jídel.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Pikantní omáčka v porcelánové misce.
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.
Čínská znamení horoskopu, kterých je dvanáct.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.