Zelený kuřecí malachit přináší do kuchyně inspiraci.

Zelený kuřecí malachit

Zelený kuřecí malachit je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

Množství pro 4 osoby: 250 g špenátu, půl kávové lžičky soli, 1 šálek kuřecí polévky, 1,5 kávové lžičky glutasolu (vegety), 1 kávová lžička škrobové moučky rozmíchaná v 1 polévkové lžíci vody, 120 g kuřecího masa (zbytek z pečeně), 30 g uvařené tučné šunky, 5 bílků, 5 polévkových lžic oleje

Příprava:

Opraný špenát zbavíme stonků. Lístky jemně nakrájíme, přidáme sůl, půl kávové lžičky glutasolu, mouku smíchanou s vodou a menší díl kuřecí polévky. Na dvě lžíce rozehřátého oleje dáme směs špenátu a mícháme, až zhoustne (asi 1 minutu). Jemně rozsekáme kuřecí maso a šunku, přidáme zbytek kuřecí polévky, ušlehané bílky, glutasol, sůl a rozmíchanou škrobovou moučku. Na tři lžíce teplého oleje dáme masovou směs a jemně mícháme, až zcela zbělá. Na teplou mísu dáme směs špenátu a doprostřed masovou směs.

Další jídla:

Kuře pěti vůní posypete pažitkou.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Banánový flip na pití.

Plněné papriky s tofu směsí.

Čínská hudba je pro Evropany symbolem záhady.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.

Kantonské kuře přelijeme omáčkou.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.

Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....


Yin.cz © 2007