Zelený kuřecí malachit přináší do kuchyně inspiraci.
Zelený kuřecí malachit je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
Množství pro 4 osoby: 250 g špenátu, půl kávové lžičky soli, 1 šálek kuřecí polévky, 1,5 kávové lžičky glutasolu (vegety), 1 kávová lžička škrobové moučky rozmíchaná v 1 polévkové lžíci vody, 120 g kuřecího masa (zbytek z pečeně), 30 g uvařené tučné šunky, 5 bílků, 5 polévkových lžic oleje
Příprava:
Opraný špenát zbavíme stonků. Lístky jemně nakrájíme, přidáme sůl, půl kávové lžičky glutasolu, mouku smíchanou s vodou a menší díl kuřecí polévky. Na dvě lžíce rozehřátého oleje dáme směs špenátu a mícháme, až zhoustne (asi 1 minutu). Jemně rozsekáme kuřecí maso a šunku, přidáme zbytek kuřecí polévky, ušlehané bílky, glutasol, sůl a rozmíchanou škrobovou moučku. Na tři lžíce teplého oleje dáme masovou směs a jemně mícháme, až zcela zbělá. Na teplou mísu dáme směs špenátu a doprostřed masovou směs.
Další jídla:
Kuře pěti vůní posypete pažitkou.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Banánový flip na pití.
Plněné papriky s tofu směsí.
Čínská hudba je pro Evropany symbolem záhady.
Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.
Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.
Kantonské kuře přelijeme omáčkou.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.
Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....