Čínská kuchyně nejsou jen smažené pokrmy a nudle.

Čínské jídlo 4

Čínské jídlo rozmanitých chutí, vůní. Čínská kuchyně čerpá z obrovského množství receptů.

Čínské jídlo 4

Jablka v karamelu oloupeme, nakrájíme na osminky a odstraníme jaderník.

Holoubě pěti vůní vaříme do měkka ve vodní lázni.

Zaječí hřbet s rajčaty ozdobíme sekanou pažitkou.

Zajíc s třešněmi za stálého míchání nakonec podusíme.

Zajíc v červeném zelí zahustíme máčeným škrobem a podusíme.

Pekingská srnčí kýta kterou obložíme nakládanými houbami a ozdobíme zelenou petrželovou natí.

Srnčí kuličky s bambusovými výhonky posypeme drobně krájenou šunkou a sekanou petrželovou natí.

Srnčí plec se salátovou okurkou zakápneme několika kapkami oleje.

Jelení plátky na žampionech zakápneme několika kapkami oleje a posypeme sekanou pažitkou.

Divoký králík na česneku posypeme zbytkem nadrobno nasekaného česneku a petrželové natě.

Dušený králík na zelenině zvolna dodusíme a posypeme sekanou petrželovou natí.

Králík na víně posypeme na jemné nudličky krájeným bambusem a sekanými mandlemi.

Bílé skopové proužky ozdobíme sekanou petrželovou natí a nakládanými houbami.

Skopové maso podáváme na horké porcelánové míse.

Skopové maso s jarní cibulkou promícháme s připravenou zálivkou.

Skopové nitky se zeleninou posypeme najemno pokrájeným česnekem.

Skopové kostičky na žampionech pokapeme několika kapkami oleje a podáváme na teplé míse.

Dušená játra omyjeme, nakrájíme na kostičky, promícháme se škrobem a solí...

Telecí játra s kuřecím a mandlemi zalijeme připravenou zálivkou a krátce dodusíme.

Játra čchao restujeme až do malého množství šťávy.

Ledvinky s bambusem zahustíme máčeným škrobem a krátce dodusíme.

Vepřové ledvinky s mandlemi ochutíme ázvorem, sojovou omáčkou, vínem, solí, wei-su a mírně zahustíme máčeným škrobem.

Vepřové ledvinky čchao dochutíme octem, sojovou omáčkou, vínem, wei-su a solí.

Čchao-mien podáváme na teplé míse.

Vepřové maso se stříbrnými hřiby ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou nebo petrželovou natí.

Kung-pao z vepřového masa má poměrně malý obsah šťávy, která se odděluje od tuku.

Vepřové maso s ananasem přelijeme na teplou mísu a ozdobíme barevným kompotem.

Vepřové maso po sečuánsku zprudka restujeme.

Vepřové maso na kari nemá mít mnoho šťávy.

Vepřové chop-suej zakápneme před dokončením červeným olejem.

Vepřové maso s pórkem zakápneme několika kapkami zázvorového oleje.

Buddhova dlaň s vepřovou kýtou a zeleninou.

Lví hlava, podáváme ji horkou v polévkové misce i se zálivem.

Vepřový bůček v zelenině zalijeme předem připravenou světlou zálivkou.

Vepřové maso ve sladkokyselé omáčce kterou vaříme v páře nebo ve vodní lázni asi 30 minut.

Vepřová kýta s rybízem je ozdobená rybízovým kompotem a obložená jemně krájenými nudličkami hlávkového salátu.

Vepřové maso se žampiony zakápneme olejem.

Čínské maso dvou barev přiostříme červeným olejem.

Li-ťi se namáčíme do směsi soli a jamajského pepře.

Vepřové maso s fazolemi zakapeme na povrchu červeným olejem.

Kuličky z vepřového masa podáváme posypané směsí jamajského pepře se solí.

Šuej ču žou podáváme velmi horké.

Vepřové maso La-c' zakápneme trochou oleje.

Vepřové maso s vlašskými ořechy a zeleninou.

Vepřový bůček v čínském zelí posypeme při podávání nasekanou petrželovou natí.

Vepřové maso se salátovou okurkou orestujeme.

Celerové nudličky s hovězím masem zakápneme olejem.

Nudličky ze svíčkové zalijeme vývarem a ochutíme sojovou omáčkou, octem, vínem.

Pekingské maso ze svíčkové.

Hovězí maso s pažitkou podáváme na teplé míse.

Hovězí kuličky s ananasem a pepřem smícháme s vejcem, vínem, solí, škrobem a drceným jamajským pepřem.

Hovězí maso v kapustě zahustíme máčeným škrobem a dodusíme.

Čínské jídlo 2 3 4 5 6 7 8 9

Yin.cz © 2007