Čínská kuchyně nejsou jen smažené pokrmy a nudle.

Čínské jídlo 7

Čínské jídlo rozmanitých chutí, vůní. Čínská kuchyně čerpá z množství receptů.

Čínské jídlo 7

Vařená rýže se hodí jako příloha nebo k výrobě dalších jídel.

Mandarinkový salát s jablkem.

Květákový salát při podávání ozdobíme půlměsíčky rajčat.

Celerový salát dobře promícháme.

Čínský salát z hlávkového salátu, hub a kapie.

Salát z čínského zelí důkladně promícháme.

Salát z klásků cukrové kukuřice které povaříme ve slané vodě.

Paprikový salát se stříbrnými hřiby, okurkou a cibulí.

Okurkový salát podáváme po asi dvou hodinách.

Zimní salát, fazole namočíme přes noc do studené vody...

Pórkový salát ozdobíme sekaným čínským černým vejcem.

Čínský zeleninový salát důkladně promícháme a upravíme na mísu.

Smíšený salát ozdobíme nakrájeným natvrdo vařeným vejcem.

Salát z čekankových puků důkladně promícháme a necháme dvě hodiny odležet.

Rajčatový salát s paprikovými lusky posypeme nadrobno nakrájenou cibulí propláchnutou ve studené vodě.

Hlávkový salát po čínsku opereme ve vodě a necháme odkapat...

Studená hořčicová omáčka, v misce rozmícháme hořčici a olej...

Čínská krabí omáčka chutná velmi horká.

Čínský krabí salát přelijeme zálivkou.

Černá vejce sun-chua-tan ozdobíme černá vejce snítkou petrželové natě a proužkem červené kapie.

Slepice v čínské hořčici je obložená zeleninovým salátem.

Anýzová vejce nakrájíme na dílky, přelijeme scezeným nálevem a ozdobíme petrželovou natí a kapií.

Krevety po čínsku přelijeme zálivkou.

Chřestový salát necháme odležet asi 3 hodiny.

Studené kuře s jablky posypeme oloupanými, opraženými a hrubě nasekanými mandlemi.

Vepřový jazyk po pekingsku ozdobíme čínským zelím nakrájeným na jemné nudličky a petrželovou natí.

Marinované vepřové ledvinky necháme marinovat.

Pekingská svíčková ozdobíme nakládanou zeleninou, kapií a rajčaty.

Pikantní omáčka je zahuštěna máčeným škrobem.

Mořská okurka je oblíbená specialita čínské kuchyně.

Mořská ouška vložíme do studené vody a pomalu uvedeme do varu...

Budhova ruka je druh ředkve.

Čínské zelí se upravuje rozmanitými způsoby za syrova, dušené, vařené, opékané nebo sušené na slunci.

Bambusové výhonky se v různých úpravách podávají i jako samostatné jídlo.

Zelenina v čínské kuchyni umožňuje velké množství chuťových a barevných kombinací.

Zázvorový olej si můžeme připravit i doma.

Červený olej se vyznačuje průsvitnou, jasně červenou barvu.

Chilli ocet používáme do jídel s´čchuanské kuchyně.

Česnekový olej používáme k dochucení jídel.

Čínská vejce v pikantní omáčce podáváme ještě horké.

Čínské voňavé houby shitake se dodávají sušené.

Černé čínské houby jsou v Číně velmi oblíbené.

Čínské nudle se připravují z rýžového škrobu.

Wei-su dodává pokrmům svoji charakteristickou chuť.

Příprava čínských jídel, při kterém se používá několik postupů.

Čínská hořčice získá během dvouhodinového odstátí správnou chuť a hustotu.

Šanghajský řapíkatý celer podáváme jako přílohu k některým pokrmům.

Smažený lilek podáváme na teplém talíři.

Sojové výhonky na zázvoru pánvi zpěníme na rozpáleném oleji nadrobno pokrájenou cibulku...

Špenát se šunkou podáváme na teplé míse.

Smažený pórek omyjeme, očistíme, nakrájíme na kolečka...

Smažené kukuřičné klásky s rajčaty podáváme posypané sekanou petrželovou natí.

Fazolové lusky se šunkou očistíme, omyjeme, překrájíme na půlky a osmahnem v rozehřátém oleji...

Dušená růžičková kapusta, kapustičky očistíme, omyjeme a košťálky nakrájíme křížem...

Plněné paprikové lusky omyjeme, rozpůlíme po délce a odstraníme jadérka...

Zadělávaný hlávkový salát přelijeme připravenou omáčkou.

Dušené bambusové výhonky před podáváním zakápneme několika kapkami oleje.

Čínské jídlo 2 3 4 5 6 7 8 9

Yin.cz © 2007