Čínská kuchyně nejsou jen smažené pokrmy a nudle.

Čínské jídlo 6

Čínské jídlo rozmanitých chutí, vůní. Čínská kuchyně čerpá z množství receptů.

Čínské jídlo 6

Uzený úhoř chutná jako teplý předkrm.

Zlatý úhoř kterého při přípravě podlijeme marinádou, ve které byl naložen.

Krabi na kari vkládáme do horkého tuku a když získají světlou barvu, scedíme.

Krabi liu za častého promíchávání dodusíme.

Krabi s bambusem osmažíme do světle zlatové barvy, scedíme tuk a necháme odkapat.

Smažení krabi se namáčí ve směsi jamajského pepře a soli.

Kapr na kari krátce podusíme a podle potřeby zahustíme máčeným škrobem.

Kapr se sladkokyselou omáčkou, kterou ho přelijeme.

Plátky kapra liu pomalu podusíme.

Kapr chung-šao přelijeme vyrestovanou šťávou a pokryjeme ostatními současně dušenými surovinami.

Slepičí polévka se skleněnými nudlemi připravená z vývaru, nudlí a masa.

Kyselá rybí polévka s pepřem, očištěnou a opranou polovinu menšího kapra uvaříme zvolna ve vývaru...

Žlutočervená polévka, vývar uvedeme do varu a povaříme v něm na nudličky krájenou mrkev...

Čínská zeleninová polévka, v malém množství horkého sádla zprudka orestujeme na kolečka nakrájenou mrkev...

Polévka s mořskou okurkou, přidáme na tenká kolečka krájený pórek, ochutíme mletým bílým pepřem...

Čínská pórková polévka s hovězím masem.

Vývar žou-wan-c' dochutíme vínem, wei-su a podle potřeby osolíme.

Čínská žraločí polévka je při podávání ozdobená nasekanou petrželovou natí a na nudličky nakrájenou šunkou.

Polévka s masovými taštičkami a nadrobno nsekanou cibulkou.

Špenátová polévka, okořeníme ji plátky česneku, špetkou pepře a wei-su.

Polévka z vlaštovčích hnízd zalijeme přes jemné síto připraveným vařícím vývarem a podáváme.

Kapustová polévka s vepřovým masem, do vařícího vývaru vložíme na tenké plátky nakrájené maso...

Kyselá pekingská polévka je posypaná nadrobno nasekanou petrželovou natí.

Hovězí kari vývar ozdobíme sekanou zeleninou.

Polévka s vejcem a houbami, do scezeného vývaru zavaříme na tenké plátky nakrájené vepřové maso...

Dračí dech připravíme z krabího masa.

Chuo-kuo, kotlík naplníme čistým vývarem, přikryjeme pokličkou a poté horním otvorem komínku nasypeme žhavé dřevěné uhlí...

Šao-ping upečeme ve vyhřáté troubě.

Taštičky plněné masem jsou chutné, když je ještě opečeme na malém množství horkého tuku.

Smažené nudle se šunkou a chřestem ozdobíme najemno nakrájenou pažitkou.

Nudle z Kantonu opečeme do červena v pánvi.

Smažené nudle s kari kuřetem zahustíme máčeným škrobem.

Smažené nudle s kuřecím masem uvaříme, propláchneme studenou vodou...

Nudle s krevetami zakápneme červeným olejem.

Nudle s vepřovým masem zakápneme olejem.

Nudle se skopovým masem podáváme velmi horké.

Vejce fu-jung se šunkou a kuřetem, krouživým pohybem pánve zformujeme omeletu...

Omeleta s kuřecími játry, drůbeží játra očistíme, omyjeme a nakrájíme na drobnější kousky...

Omeleta s mušlemi kauri je ozdobena na kolečka nakrájenými rajčaty.

Omeleta s mandlemi podávaná na teplém talíři.

Omeleta s rajčaty ozdobená nadrobno nasekaným syrovým čínským zelím.

Vejce se stříbrnými hřiby ozdobíme při podávání na tenké nudličky nakrájenou salátovou okurkou.

Čínská zeleninová rýže, připravíme si na kostičky nakrájenou vařenou nebo sterilovanou mrkev, růžičky vařeného květáku...

Rýže s krevetami které necháme rozmrazit, propláchneme studenou vodou, nakrájíme na malé kousky a necháme okapat...

Rýže s kalamary nakrájenými na tenké proužky.

Rýže s kari kořením a zeleným hráškem.

Kantonská rýže, vejce rozšleháme se špetkou wei-su a solí...

Pražená rýže s vepřovým masem které nakrájíme na tenké nudličky, smícháme s máčeným škrobem...

Rýže s uzenou kachnou, vykostěné maso z uzené kachny nakrájíme na drobné kostičky...

Rýže s kuřetem které předem uvaříme.

Čínské jídlo 2 3 4 5 6 7 8 9

Yin.cz © 2007