Čínská kuchyně, to nejsou jen smažené pokrmy a nudle, jak je známe z čínských bister.

Čínské jídlo 2

Čínské jídlo je rozmanité na chutě, vůně a čínská kuchyně čerpá z obrovského množství receptů.

Čínské jídlo 2

Pekingská kachna - z břišní dutiny kachny odstraníme sádlo...

Smažená kantonská rýže - vaříme ve vodě 20 minut pod pokličkou, scedíme a odložíme...

Hoisin omáčka je tradiční ingredience pro přípravu čínských jídel.

Šuang-si s houbami necháme zprudka orestovat.

Pikantní jehněčí se zeleninou - oloupaný zázvor a česnek nasekáme najemno...

Utajená kachna po čínsku - brambory běžné velikosti rozkrojíme v půli a vaříme 10 minut v slabě osolené vodě...

Ryba na čínský způsob - rybu pokapeme sojovou omáčkou, potřeme prolisovaným česnekem...

Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme asi 2 litry silného kuřecího vývaru s česnekem...

Medové krevety s vlašskými ořechy - v malé pánvi smícháme vodu s cukrem...

Čínská kuřecí smažená rýže - v misce smícháme vejce s vodou...

Čínská čajová vejce omyjeme a vložíme do studené vody...

Sušenky s kustovnicí, na pánvi rozehřejeme máslo...

Kuře na kustovnici omyjeme a vložíme do pekáče...

Obilná kaše s kustovnicí a rozinkami je lehce stravitelná snídaně.

Odvar z kustovnice ze lžíce goji.

Čínské smažené nudličky s kuřecím masem, na rozehřátém oleji lehce osmahneme cibulku...

Banánový flip, v mixéru rozšleháme banány...

Dušené bambusové výhonky, na oleji zpěníme cibuli...

Dušené žampiony s bambusem, zpěníme nakrájenou cibuli...

Jehněčí na zelenině, oloupeme zázvor...

Kachna Jüan-pao, zkaramelizujeme cukr...

Kachna s ořechy po čínsku, kachní maso osolíme...

Kantonské hovězí kostky, maso nakrájíme...

Kantonské kuře, maso nakrájíme...

Krabi a la Kung Pao, spařené kraby zbavte krunýře...

Krabi s čajovými lístky které spařte horkou vodou...

Krabí kostičky s bambusem, nakrájené krabí maso smícháme s rozšlehaným bílkem...

Krabí penízky, maso a slaninu pokrájejte...

Krabí salát, rozmražené kousky mírně osmahneme.

Krevetové toasty se sezamem, krevety a sádlo nakrájíme nadrobno...

Krevety na sladkokyselo, bílek lehce našleháme...

Krůtí kostky po čínsku, maso omyjeme a nakrájíme...

Kuličky ze štičího masa, připravené rybí maso zbavte kůže a kostí...

Kuře ala Jang Kuej-fej, nejdříve spaříme maso vařící vodou...

Kuře ala Lin rozpůlíme a potřeme marinádou...

Kuře ala lotosový květ, maso umeleme na jemnou kaši...

Kuře pěti vůní rozsekáte na větší porce...

Kuřecí pekingská směs, maso nakrájíme na kostky...

Pikantní polévka s krabím masem, kuřecí vývar nalijeme do hrnce...

Plněné houbové taštičky s telecím masem, oprané a osušené houby nakrájíme...

Plněné papriky s tofu, kuskus zalijeme 200 ml vařící vody...

Sladkokyselý kapr, vykuchanou a očištěnou rybu spaříte...

Smažené krabí kuličky, maso smíchejte se solí...

Sněhobílé skopové proužky, skopové jemně rozemeleme...

Sněhobílí krabi, krabí maso obalte...

Vepřové kotlety na bambusu, maso nakrájíme na podélné kousky...

Voňavý lilek, rozkrájíme nadrobno houby...

Zelený kuřecí malachit, opraný špenát zbavíme stonků...

Čínská hovězí kyselopálivá polévka, maso nakrájíme na malé kousky...

Čínská kuřecí polévka s houbami, rozmočené a pokrájené houby vaříme...

Čínské jídlo 2 3 4 5 6 7 8 9

Yin.cz © 2007