Čínská kuchyně nejsou jen smažené pokrmy a nudle.

Čínské jídlo 5

Čínské jídlo rozmanitých chutí, vůní. Čínská kuchyně čerpá z obrovského množství receptů.

Čínské jídlo 5

Kantonské maso zakápneme olejem.

Hovězí maso na kari podáváme na zahřáté míse.

Kuličky v zelenině vyrestujeme až do malého množství šťávy.

Maso na zázvoru zahustíme máčeným škrobem.

Hovězí hranolky na pepři se směsí jamajského pepře se solí.

Hovězí maso se sladkokyselou omáčkou úhledně upravíme na teplé míse.

Hovězí maso na anýzu ochutíme mletým pepřem, vínem, solí, wei-su a dodusíme.

Šuang-si připravíme ze svíčkové.

Sečuanská husa na česneku posypeme najemno nasekaným česnekem s pažitkou.

Husa na víně šao-sing je podávaná s pikantním salátem z čerstvého hlávkového zelí a pečivem.

Uzená kachna kterou rozpůlíme, zbavíme kostí a nakrájíme na tenké plátky.

Uzená kachna s mandlemi posypaná při podávání najemno nasekanou pažitkou.

Zázvorová kachna nakrájená na plátky.

Kachna s ananasem kterou nakonec zahustíme máčeným škrobem.

Kachna s medem je podávána na teplé míse přelitá vypečenou šťávou.

Kachna s ořechy dochutíme vínem, sojovou omáčkou, cukrem, špetkou soli a wei-su.

Kachna s kaštany naloženými v nálevu.

Mandarínská kachna je ozdobená nastrouhanými vlašskými ořechy.

Kachna se žampiony je připravená na mírném ohni.

Osm kousků kuřete přendáme na teplou mísu a ozdobíme.

Uzené kuře můžeme podávat i studené.

Žampionové kuře dochutíme připravenou zálivkou.

Kuře dvou chutí podle potřeby zahustíme máčeným škrobem.

Kuře se sladkokyselou omáčkou zakápneme několika kapkami horkého oleje.

Kuře s růžičkovou kapustou dochutíma jemně sekaným česnekem, kterým jídlo před podáváním posypeme.

La-c' při stálém míchání zalijeme tmavým zálivem.

Kuře s kaštany posypeme nadrobno nasekanými ořechy.

Kuřecí maso s ananasem ozdobíme na míse sekanými mandlemi a barevným kompotem.

Kuřecí maso s bambusem ozdobíme jemně nasekanou petrželovou natí.

Citronové kuře přendáme na teplý talíř a ozdobíme.

Kuře s paprikami posypeme nadrobno nasekaným česnekem a pažitkou.

Kuře s chřestem zahustíme troškou máčeného škrobu.

Kuřecí maso se zeleninou přendáme na teplou mísu.

Kari kuře zalijeme vývarem, zahustíme škrobem a pozvolna dodusíme.

Kuřecí maso s mandlemi promícháme s vaječným bílkem, máčeným škrobem a solí...

Kuře v těstíčku ke kterému podáváme na malých miskách směs drceného jamajského pepře se solí, do které se jednotlivé kousky namáčejí.

Kuře s hráškem přelijeme zálivkou.

Skládané kuře se při podávání namáčí do připravených omáček.

Kuřecí chop suey zahustíme máčeným škrobem a zakápneme červeným olejem.

Dračí oči s kuřecím ozdobíme kompotovými třešněmi.

Ryba ve sladkokyselé omáčce kterou přelijeme omáčkou se zeleninou, pokapeme horkým olejem a podáváme.

Smažená rybí stehýnka obalená v připraveném těstíčku.

Mořská okurka s tučným masem ozdobíme sekanou pažitkou.

Mořská okurka s kari, na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli...

Krevetové kuličky, rozmrazené krevety a vepřovou krkovičku zbavenou kostí nasekáme...

Žraločí ploutve s krevetami podáváme velmi horké, ozdobené šunkou a petrželovou natí.

Krevety s vepřovým masem zalijeme zálivkou a dodusíme.

Smažené krevety s citronem v malých miskách.

Krevety v ostré omáčce posypeme najemno nasekaným česnekem a pokapeme červeným olejem.

Kapr lepší než krab na vejci.

Čínské jídlo 2 3 4 5 6 7 8 9

Yin.cz © 2007