Čínská kuchyně nejsou jen smažené pokrmy a nudle.

Čínské jídlo 8

Čínské jídlo nabývá rozmanitých chutí, vůní, přičemž čerpá z množství receptů.

Čínské jídlo 8

Rychlá kuřecí čína je dnes již jedna z klasik českých kuchyní.

Čína s kuřecím masem chutná se smaženými čínskými nudlemi nebo rýží.

Smažené rýžové nudle s kuřecím masem ihned podáváme, dokud jsou ještě teplé.

Špagety s kuřecím masem osmahneme na rozpáleném oleji.

Čínské řízečky z kuřecího masa, které nakrájíme na nudličky a naložíme.

Řízečky po čínsku chutnají nejen ještě teplé, ale i studené.

Kung-pao z kuřecího masa rychle orestujeme na prudkém ohni.

Rybí filé na rajčatech pečeme cca 20 minut.

Mleté maso na zelenině ve wok pánvi za stálého míchání krátce smažíme.

Tofu se zeleninou podáváme s rýží.

Rýžové nudle s kuřecím masem a mrkví podáváme jako hlavní chod.

Kuřecí kousky s hlávkovým zelím dobře promícháme a podáváme nejlépe s rýží, avšak můžeme i s chlebem.

Obalené krabí tyčinky s hermelínem osmažíme dozlatova v oleji.

Čínská játra posypeme při podávání sekanou petrželkou a pálivou paprikou.

Čína s mrkví a pórkem chutná s pečeným bramborem či rýží.

Čínský řízek z obou stran osmažíme na rozpáleném tuku.

Pikantní čínská polévka s chilli, které jí přidá říz.

Kuřecí směs se žampiony podáváme nejlépe s rýží.

Čínské kuřecí závitky můžeme při jídle namáčet do sojové, chilli nebo jiné omáčky.

Žralok po čínsku je smažený na mírném ohni.

Kuřecí čína s cuketou se hodí také jako směs na topinky.

Kuřecí játra na zázvoru se pepří a solí až nakonec.

Kuřecí čína s kukuřicí a medem.

Rýžové nudle s hlívou a mletým masem smícháme a podáváme.

Pekingské hady ochutíme sojovou omáčkou, jugoslávskou vegetou, osolíme a podáváme se šunkovou nebo kari rýží.

Květák se zelím podáváme s rýží a pokapeme polosladkou sojovou omáčkou.

Singapurské nudle s kuřecím masem zprudka osmahneme.

Čínská kuřecí polévka s nudlemi a zeleninou s rýžovými nudlemi.

Pikantní kuřecí kung-pao podáváme ještě teplé, nejlépe s rýží

Smažená rýže z woku.

Kachna na smetaně s houbami servírujeme s vařenými brambory a brusinkovým kompotem.

Pekingské masové kuličky podáváme jako chuťovku nebo i jako hlavní chod s rýží.

Kuřecí maso s řapíkatým celerem zprudka osmažíme na rozpáleném oleji.

Rychlá kuřecí pánev s paprikou, žampiony a pórkem.

Čínské nudle se zelím servírujeme do hlubších misek.

Čínské jídlo 2 3 4 5 6 7 8 9

Yin.cz © 2007