Recept na jídlo čínská krabí omáčka přináší do kuchyně inspiraci.
Čínská krabí omáčka je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
150 g vykostěného krabího masa, 2 lžíce vína šao-sing, 3 lžíce oleje, polovina citronu, šálek vývaru, špetka wei-su, 1 lžička máčeného škrobu, špetka cukru, mletý bílý pepř, sůl
Příprava:
Krabí maso jemně nasekáme, zakápneme citronovou šřtávou, lžičkou oleje, promícháme a 10 minut necháme odležet. Na pánvi rozpálíme zbylý olej, přidáme masovou fáš a zalijeme vývarem. Ochutíme vínem, cukrem, mletým bílým pepřem a solí. Dusíme asi 2 minuty a poté vmícháme škrob a wei-su. Čínskou krabí omáčku podáváme velmi horkou.
Další články a jídla:
Celerový salát nakonec dobře promícháme.
Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.
Konfucius ovládl pět dovedností.
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.
Hoisin omáčka na použití k přípravě čínských jídel.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Čínská zeleninová rýže s vejci.
Šen-nung je božský zemědělec.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.
Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.