Recept na jídlo čínská krabí omáčka přináší do kuchyně inspiraci.

Čínská krabí omáčka

Čínská krabí omáčka je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

150 g vykostěného krabího masa, 2 lžíce vína šao-sing, 3 lžíce oleje, polovina citronu, šálek vývaru, špetka wei-su, 1 lžička máčeného škrobu, špetka cukru, mletý bílý pepř, sůl

Příprava:

Krabí maso jemně nasekáme, zakápneme citronovou šřtávou, lžičkou oleje, promícháme a 10 minut necháme odležet. Na pánvi rozpálíme zbylý olej, přidáme masovou fáš a zalijeme vývarem. Ochutíme vínem, cukrem, mletým bílým pepřem a solí. Dusíme asi 2 minuty a poté vmícháme škrob a wei-su. Čínskou krabí omáčku podáváme velmi horkou.

Další články a jídla:

Celerový salát nakonec dobře promícháme.

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Konfucius ovládl pět dovedností.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Hoisin omáčka na použití k přípravě čínských jídel.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Čínská zeleninová rýže s vejci.

Šen-nung je božský zemědělec.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.

Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.

Studená hořčicová omáčka


Yin.cz © 2007