Jídlo černá vejce sun-chua-tan přináší na talíře inspiraci.

Černá vejce sun-chua-tan

Černá vejce sun-chua-tan je čínské jídlo připravené s fortelem mistra kuchaře.

Pro přípravu budeme potřebovat:

černá vejce

Příprava:

Černá vejce zbavíme jílového obalu, oloupeme je, očistíme, rozkrájíme na osminky, rozložíme vějířovitě na porcelánové míse, posypeme nastrouhaným zázvorem a zakapeme vínem a čínským octem. Při podávání ozdobíme osminky černých vajec pro lepší vizuální dojem z jídla proužkem červené kapie a snítkou petrželové natě.

Další články a jídla:

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.

Treska s rýží, vejcem uvařeným natvrdo a kořením.

Maso na zázvoru zakápneme olejem.

Celerový salát nakonec dobře promícháme.

Šen-nung je v mytologii božský zemědělec.

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Kuře kung-pao podáváme doplněné o rýži.

Hoisin omáčka poslouží použitím při přípravě čínských jídel.

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Konfucius ovládl pět dovedností.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky a podáváme.

Čínská krabí omáčka se podává velmi horká.


Yin.cz © 2007