Recept na jídlo studená hořčicová omáčka přináší do kuchyně inspiraci.

Studená hořčicová omáčka

Studená hořčicová omáčka je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

2 lžíce čínské hořčice, 1 lžíce octa, 1 lžíce oleje, 1 lžíce sojové omáčky, wei-su, půl šálku vývaru

Příprava:

V misce rozmícháme hořčici a olej, zředíme horkým vývarem a ochutíme sojovou omáčkou, wei-su a octem. Omáčku podáváme vychlazenou.

Další články a jídla:

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Konfucius ovládl pět dovedností.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Hoisin omáčka na použití k přípravě čínských jídel.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Čínská zeleninová rýže s vejci.

Šen-nung je božský zemědělec.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.

Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.

Celerový salát nakonec dobře promícháme.

Zimní salát


Yin.cz © 2007