Recept na jídlo studená hořčicová omáčka přináší do kuchyně inspiraci.
Studená hořčicová omáčka je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
2 lžíce čínské hořčice, 1 lžíce octa, 1 lžíce oleje, 1 lžíce sojové omáčky, wei-su, půl šálku vývaru
Příprava:
V misce rozmícháme hořčici a olej, zředíme horkým vývarem a ochutíme sojovou omáčkou, wei-su a octem. Omáčku podáváme vychlazenou.
Další články a jídla:
Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.
Konfucius ovládl pět dovedností.
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.
Hoisin omáčka na použití k přípravě čínských jídel.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Čínská zeleninová rýže s vejci.
Šen-nung je božský zemědělec.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.
Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.
Celerový salát nakonec dobře promícháme.