Recept na jídlo čínský salát z hlávkového salátu přináší do kuchyně inspiraci.

Čínský salát z hlávkového salátu

Čínský salát z hlávkového salátu je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

600 g hlávkového zelí, 50 g kapie, 50 g máčených černých hub, 2 lžíce octa, 3 malé chilli papričky, 1 lžíce cukru, 6 kuliček jamajského pepře, 3 lžíce oleje, špetka zázvoru a soli

Příprava:

Hlavičku zelí očistíme, rozkrojíme, vyřízneme košťál a nakrájíme na hrubší kostičky. V sítu ponoříme do vroucí vody, krátce spaříme, necháme okapat a vyklopíme do mísy, kde necháme vychladnout. Přidáme na menší kousky krájené máčené černé houby a kapii. Ochutíme solí, octem, cukrem a špetkou strouhaného zázvoru. Rozpálíme olej, ve kterém osmahneme několik chilli papriček a několik kuliček jamajského pepře a přecedíme na připravené zelí. Dobře promícháme a uložíme do chladna. Po asi hodině můžeme salát podávat.

Další články a jídla:

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Rýže s kuřetem je ozdobená zelenou petrželovou natí.

Čínská zeleninová rýže s vejci.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Celerový salát nakonec dobře promícháme.

Čínská želva je symbol dlouhověkosti.

Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Konfucius ovládl pět dovedností.

Mandarinkový salát


Yin.cz © 2007