Recept na jídlo fazolové lusky se šunkou přináší do kuchyně inspiraci.

Fazolové lusky se šunkou

Fazolové lusky se šunkou je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

250 g fazolových lusků, 100 g šunky, 2 lžíce zázvorového oleje, 1 lžíce vína šao-sing, 1 šálek vývaru, špetka wei-su, špetka mletého bílého pepře, půl lžičky cukru, sůl podle chuti

Příprava:

Fazolové lusky očistíme, omyjeme, překrájíme na půlky a osmahnem v rozehřátém oleji. Poté přidáme na plátky nakrájenou šunku, promícháme a zalijeme vývarem. Přidáme sůl, mletý bílý pepř, cukr, zmírníme teplotu a za opatrného míchání dusíme až do vydušení šťávy. Zastříkneme vínem, přidáme wei-su, zamícháme a podáváme.

Další články a jídla:

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Pikantní omáčka v porcelánové misce.

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Šen-nung je božský zemědělec.

Čínské křupavé kuře podáváme s dušenou rýží.

Čínská znamení horoskopu, kterých je dvanáct.

Čínská hudba vznikla v dávné minulosti.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Zázvorový olej scedíme a používáme při přípravě jídel.

Smažený pórek obložíme salátem ze syrové zeleniny.

Anýzová vejce ozdobíme při podávání kapií a petrželovou natí.

Eunuši v tradiční Číně.

Kapr Liu je přelitý šťávou.

Smažené nudle se zeleninou


Yin.cz © 2007