Recept na jídlo fazolové lusky se šunkou přináší do kuchyně inspiraci.
Fazolové lusky se šunkou je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
250 g fazolových lusků, 100 g šunky, 2 lžíce zázvorového oleje, 1 lžíce vína šao-sing, 1 šálek vývaru, špetka wei-su, špetka mletého bílého pepře, půl lžičky cukru, sůl podle chuti
Příprava:
Fazolové lusky očistíme, omyjeme, překrájíme na půlky a osmahnem v rozehřátém oleji. Poté přidáme na plátky nakrájenou šunku, promícháme a zalijeme vývarem. Přidáme sůl, mletý bílý pepř, cukr, zmírníme teplotu a za opatrného míchání dusíme až do vydušení šťávy. Zastříkneme vínem, přidáme wei-su, zamícháme a podáváme.
Další články a jídla:
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Pikantní omáčka v porcelánové misce.
Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.
Šen-nung je božský zemědělec.
Čínské křupavé kuře podáváme s dušenou rýží.
Čínská znamení horoskopu, kterých je dvanáct.
Čínská hudba vznikla v dávné minulosti.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Zázvorový olej scedíme a používáme při přípravě jídel.
Smažený pórek obložíme salátem ze syrové zeleniny.
Anýzová vejce ozdobíme při podávání kapií a petrželovou natí.
Eunuši v tradiční Číně.
Kapr Liu je přelitý šťávou.