Sečuánský lilek s rajčaty přináší do kuchyně inspiraci.
Sečuánský lilek s rajčaty je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
1 lilek (400 g), 2 větší zralá rajčata (cca 300 g), velká hrst čerstvých koriandrových lístků, 1/2 chilli papričky, 2 stroužky česneku, 1,5 lžíce světlé sójové omáčky, 1 lžička sezamového oleje, 2 lžičky rýžového octa, mletý černý pepř, sůl
Příprava:
Lilek oloupeme, odkrojíme konce, podélně ho rozpůlíme a 25-30 minut vaříme v páře. Necháme zchladnout. Papričku a česnek nasekáme nadrobno. Rajčata oloupeme, zbavíme semínek, nakrájíme na kousky. Vše rozmělníme v moždíři. Koriandr nadrobno nasekáme, vmícháme do rajčatové směsi, přidáme ocet, olej a sójovou omáčku a promícháme.
Lilek položíme na talíře, přelijeme omáčkou, dochutíme mletým černým pepřem a hrubou solí.
Další články a recepty na čínská jídla:
Krůtí kostky po čínsku podáváme s rýží.
Čínská hudba je pro Evropany symbolem záhady.
Wu-tang jsou hory létajících bojovníků, tvoří je 72 vrcholů zahalených mraky a mlhou.
Čínské sladkokyselé kuře zdobíme koriandrem.
Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Čínské křupavé kuře necháme 30 minut marinovat.
Kuře na červeno podáváme s rýží, přelité omáčkou.
Kuřecí kung pao, jako přílohu podáváme rýži.
Maso po sečuánsku nakrájíme na kostky.
Pekingská kachna ozdobená při podávání cibulovými střapci.
Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Rýžové závitky smažíme v dostatku oleje.