Sečuánský lilek s rajčaty přináší do kuchyně inspiraci.

Sečuánský lilek s rajčaty

Sečuánský lilek s rajčaty je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

1 lilek (400 g), 2 větší zralá rajčata (cca 300 g), velká hrst čerstvých koriandrových lístků, 1/2 chilli papričky, 2 stroužky česneku, 1,5 lžíce světlé sójové omáčky, 1 lžička sezamového oleje, 2 lžičky rýžového octa, mletý černý pepř, sůl

Příprava:

Lilek oloupeme, odkrojíme konce, podélně ho rozpůlíme a 25-30 minut vaříme v páře. Necháme zchladnout. Papričku a česnek nasekáme nadrobno. Rajčata oloupeme, zbavíme semínek, nakrájíme na kousky. Vše rozmělníme v moždíři. Koriandr nadrobno nasekáme, vmícháme do rajčatové směsi, přidáme ocet, olej a sójovou omáčku a promícháme.

Lilek položíme na talíře, přelijeme omáčkou, dochutíme mletým černým pepřem a hrubou solí.

Další články a recepty na čínská jídla:

Krůtí kostky po čínsku podáváme s rýží.

Čínská hudba je pro Evropany symbolem záhady.

Wu-tang jsou hory létajících bojovníků, tvoří je 72 vrcholů zahalených mraky a mlhou.

Čínské sladkokyselé kuře zdobíme koriandrem.

Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Čínské křupavé kuře necháme 30 minut marinovat.

Kuře na červeno podáváme s rýží, přelité omáčkou.

Kuřecí kung pao, jako přílohu podáváme rýži.

Maso po sečuánsku nakrájíme na kostky.

Pekingská kachna ozdobená při podávání cibulovými střapci.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Rýžové závitky smažíme v dostatku oleje.


Yin.cz © 2007