Kuře na červeno přináší do kuchyně inspiraci.
Kuře na červeno je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
1 kuře, 2 lžíce octa, 3-4 lžičky cukru krupice, 3-4 lžíce sójové omáčky, 1 lžička strouhaného zázvoru, polovina lžičky soli, 3/4 litru vody, olej
Příprava:
Kuře naporcujeme na menší kusy (cca 8) a dáme smažit do velkého hrnce na rozpálený olej. Smažíme na prudkém ohni několik minut. Veškerou šťávu necháme vysmažit, poté přilijeme ocet a znovu necháme vysmažit (kousky stále obracíme). Přilijeme vodu, aby kuře bylo ponořené a 10 minut vaříme na prudkém ohni. Poté přidáme všechny přísady, ztlumíme oheň, hrnec přikryjeme a dusíme doměkka (cca 15 minut) až na dně hrnce zbyde hustší omáčka. podáváme s rýží.
Další články a recepty na čínská jídla:
Kuřecí kung pao, jako přílohu podáváme rýži.
Čínské sladkokyselé kuře zdobíme koriandrem.
Maso po sečuánsku nakrájíme na kostky.
Čínská hudba je pro Evropany symbolem záhady.
Krůtí kostky po čínsku podáváme s rýží.
Pekingská kachna ozdobená při podávání cibulovými střapci.
Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.
Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Čínské křupavé kuře necháme 30 minut marinovat.
Wu-tang jsou hory létajících bojovníků, tvoří je 72 vrcholů zahalených mraky a mlhou.
Rýžové závitky smažíme v dostatku oleje.
Kantonské kuře přelijeme omáčkou.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.