Kuře na červeno přináší do kuchyně inspiraci.

Kuře na červeno

Kuře na červeno je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

1 kuře, 2 lžíce octa, 3-4 lžičky cukru krupice, 3-4 lžíce sójové omáčky, 1 lžička strouhaného zázvoru, polovina lžičky soli, 3/4 litru vody, olej

Příprava:

Kuře naporcujeme na menší kusy (cca 8) a dáme smažit do velkého hrnce na rozpálený olej. Smažíme na prudkém ohni několik minut. Veškerou šťávu necháme vysmažit, poté přilijeme ocet a znovu necháme vysmažit (kousky stále obracíme). Přilijeme vodu, aby kuře bylo ponořené a 10 minut vaříme na prudkém ohni. Poté přidáme všechny přísady, ztlumíme oheň, hrnec přikryjeme a dusíme doměkka (cca 15 minut) až na dně hrnce zbyde hustší omáčka. podáváme s rýží.

Další články a recepty na čínská jídla:

Kuřecí kung pao, jako přílohu podáváme rýži.

Čínské sladkokyselé kuře zdobíme koriandrem.

Maso po sečuánsku nakrájíme na kostky.

Čínská hudba je pro Evropany symbolem záhady.

Krůtí kostky po čínsku podáváme s rýží.

Pekingská kachna ozdobená při podávání cibulovými střapci.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Čínské křupavé kuře necháme 30 minut marinovat.

Wu-tang jsou hory létajících bojovníků, tvoří je 72 vrcholů zahalených mraky a mlhou.

Rýžové závitky smažíme v dostatku oleje.

Kantonské kuře přelijeme omáčkou.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.


Yin.cz © 2007